/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Foto: Thomas Hjertén
Victoriakake 10 biter175 g smør, romtemperert 2 dl strøsukker 3 egg 3 dl hvetemel 2 ts bakepulver1 dl melkFYLL 1 dl kremfløte 1 dl bringebærmarmeladeGARNITYRMelis
Fremgangsmåte1.2.3.4.5.6.7.Jeg elsker te og gjør gjerna som engelsmennene og drikker afternoon tea. På de engelske tebordene står det ofte en Victoriakake.

Victoriakake 10 biter

Oppdag en tidløs klassiker med vår Victoriakake-oppskrift. Denne delikate og luftige kaken er en favoritt blant bakere og dessertelskere. Prøv denne tradisjonelle oppskriften og bli fortryllet av den uimotståelige smaken og elegansen til den engelske Victoriakaken.
Victoriakake 10biter
Ingredienser
175 g smør, romtemperert
2 dl strøsukker
3 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl melk
FYLL
1 dl kremfløte
1 dl bringebærmarmelade
GARNITYR
Melis

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 175 grader. Rør smør og sukker hvitt og luftig.
2. Tilsett eggene, ett av gangen. Rør kraftig mellom hvert egg. Tilsett melet blandet med bakepulveret samt melken. Rør til en jevn røre.
3. Hell røren i en smurt form, 22–24 cm i diameter. Stek kaken midt i ovnen i 40–45 min. Kjenn med en stikke om den er klar. La kaken avkjøles.
4. Del kaken i under- og overdel.
5. Visp kremen ordentlig fast. Bland den med bringebærmarmeladen.
6. Dekk den nederste delen med kremblandingen og legg den øvre på. La kaken stå kaldt og tildekt i minst 8 timer slik at den blir saftig og god.
7. Sikt litt melis over kaken før servering.
Jeg elsker te og gjør gjerna som engelsmennene og drikker afternoon tea. På de engelske tebordene står det ofte en Victoriakake.
Foto: Thomas Hjertén

Legg igjen en anmeldelse