Handlekurv(0 produkter)

Din handlekurv er tom

Favoritter

Handlekurv(0 produkter)

Din handlekurv er tom

Meksikansk matlaging

En guide til et av de mest trendy kjøkkenene akkurat nå.
Meksikansk matlaging
Meksikansk matlaging
Det meksikanske kjøkkenet, som er et av høstens mest trendy å utforske, er en rik og mangfoldig mattradisjon med røtter som strekker seg over tusenvis av år. Meksikansk matlaging har utviklet seg til å bli en av verdens mest anerkjente matkulturer, og de siste årene har moderne meksikansk matlaging blitt en kulinarisk fusjonsreise hvor bare fantasien setter grenser!
Image

5 grunnsmaker på det meksikanske kjøkkenet

  • Mais er basen på det meksikanske kjøkkenet, og brukes for å lage tortillas, tamales, og mange andre retter.
  • Chilipepper. Det finnes hundrevis ulike typer chilipepper som brukes for å gi styrke og smak til matretter - og desserter!
  • Svarte, pinto og andre bønnetyper utgjør grunnen i mange meksikanske måltider.
  • Tomat og tomatillo. Tomater brukes i salsaer, supper og gryter, mens den grønne tomatillo er en viktig ingrediens i grønne salsaer.
  • Avokado brukes først og fremst i guacamole, men også som topping på mange retter.

Et lynkurs om det meksikanske kjøkkenet!

  • Det meksikanske kjøkkenet er sterkt preget av innflytelser fra både urbefolkningen og det spanske kjøkkenet. Etter den spanske erobringen ble nye ingredienser som ris, hvete, storfekjøtt, kylling, svinekjøtt og meieriprodukter introdusert, noe som revolusjonerte matlagingen. Retter som tacos, enchiladas og tamales er resultatet av en blanding mellom disse kulturene.
  • Mole er en av Mexicos mest berømte sauser, spesielt fra regionen Oaxaca. Den er kjent for sin kompleksitet og kan inneholde over 20 ingredienser, blant annet sjokolade, chili, nøtter, frø og krydder. Mole brukes vanligvis til kylling eller kalkun og tar ofte flere timer å forberede, noe som gjør den til en ekte festsaus. Sauser generelt er sentrale i det meksikanske kjøkkenet, for eksempel ulike typer salsaer.
  • Mexico har en enorm regional variasjon i sitt kjøkken, der ulike områder har sine egne spesialiteter. For eksempel er byen Oaxaca kjent som mole-sausens hjemland, Veracruz har sterke innflytelser fra Middelhavet og er kjent for sine fiskeretter, mens delstaten Baja California er et trendy kulinarisk sentrum, kjent for sin fusion mat, som fish tacos, og for sine viner.
  • Meksikansk street food er en av landets største kulinariske skatter. Blant de mest kjente rettene finner vi det som de fleste av oss forbinder med det meksikanske kjøkkenet: Tacos. Uansett hva du velger å fylle tacoene med, er dette utvilsomt en favorittrett for mange – og nordmennene er ikke noe unntak!
  • Mexico er også kjent for sine unike drikker. Den kanskje mest kjente er tequila, laget av agaveplanten. Tradisjonelle drikker som horchata, laget av ris, mandler og kanel, samt atole, en varm drikk laget av mais, er andre drikker som også spiller en viktig rolle i meksikansk matkultur. Pulque, en fermentert agave-drikke, har blitt en trenddrikk den siste tiden.

3 meksikanske nykommere

  1. Tilbake til røttene! Den mest trendy meksikanske maten akkurat nå vender tilbake til Mexicos røtter ved å bruke opprinnelige ingredienser som mais, kaktus og insekter, for eksempel gresshopper!
  2. Gastronomisk fusjon! Sammenkoblingen av meksikansk mat med andre internasjonale kjøkken har skapt nye smakskombinasjoner, som meksikansk-japansk, meksikansk-midtøsten – eller hvorfor ikke den norske fredagstacoen?
  3. Gourmet-taco! Hva med skikkelig luksuriøse tacos med eksklusive ingredienser som wagyu, andebryst, blekksprut eller kaviar? Eller en tortilla laget av blå mais?
Image