Oppskrift av Johanna Cryer1 kg svinekarré 1 ss malt spiskummin 1 ss røkt paprikapulver 1 ts chiliflakes 0,5 ts chilipulver 2 ts salt1 ss mørkt muscovadosukker eller farinsukker 1 dl bbq-saus
Fremgangsmåte1. Forvarm ovnen til 220°C. Tørk av svinekjøttet med husholdningspapir. Bland de tørre ingrediensene og gni inn blandingen over svinekjøttet.2. Stek i 20 minutter, snu og tilbered det i ytterligere 10 minutter.3. Senk temperaturen til 150°C. Dekk svinekjøttet med folie og fortsett å langsomt steke det i 4 1/2 til 5 timer, og pensle det med saften som samles i folien omtrent hver time. Etter denne tiden bør svinekjøttet være veldig mørt og lett å dra fra hverandre med en gaffel.4. Ta ut fra ovnen og la det hvile, tildekt, i 20 minutter.5. Bruk to gafler til å rive kjøttet (i tilberedningssaften) i store biter og bland i den varme barbeque-sausen.6. Server med stekt paprika, dine favoritt grønnsaker, frisk koriander, ris, salsa, guacamole og crème fraiche.
Pulled pork fajitas
Ingredienser
Oppskrift av Johanna Cryer
1 kg svinekarré
1 ss malt spiskummin
1 ss røkt paprikapulver
1 ts chiliflakes
0,5 ts chilipulver
2 ts salt
1 ss mørkt muscovadosukker eller farinsukker
1 dl bbq-saus
Fremgangsmåte
1. Forvarm ovnen til 220°C. Tørk av svinekjøttet med husholdningspapir. Bland de tørre ingrediensene og gni inn blandingen over svinekjøttet.
2. Stek i 20 minutter, snu og tilbered det i ytterligere 10 minutter.
3. Senk temperaturen til 150°C. Dekk svinekjøttet med folie og fortsett å langsomt steke det i 4 1/2 til 5 timer, og pensle det med saften som samles i folien omtrent hver time. Etter denne tiden bør svinekjøttet være veldig mørt og lett å dra fra hverandre med en gaffel.
4. Ta ut fra ovnen og la det hvile, tildekt, i 20 minutter.
5. Bruk to gafler til å rive kjøttet (i tilberedningssaften) i store biter og bland i den varme barbeque-sausen.
6. Server med stekt paprika, dine favoritt grønnsaker, frisk koriander, ris, salsa, guacamole og crème fraiche.