/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Burgere av lammefarse med Geitost4 porsjonerLAMMEBURGER MED GEITOST800 g lammefarse (10 % fett)Salt & svartpepper fra kvern100 g geitostSYRET CHILIAGURK1 agurk1 grønn chili1 ss olivenolje1–2 ts presset sitronSaltKNUSTE ERTER MED MYNTE200 g fryste eller friske erter 1 hvitløksfedd2 ss olivenolje2 ss hakket mynte1–2 ts presset sitronSaltTILBEHØR4 hamburgerbrød50 g ruccola
FremgangsmåteSyret chiliagurk Knuste erter med mynte 3. Knus dem lett med en gaffel. Skrell og riv hvitløken. Bland ertene med hvitløk, olje, mynte og sitronsaft. Salte.Lammeburger med geitost 5. Grill burgerneoöver kraftig glød i 2–3 minutter på hver side. Del geitosten i fire skiver. Legg osten på burgerne og la den smelte.Tilbehør Servering

Burgere av lammefarse med Geitost

Lammfärsbugare med Getost
Ingredienser
4 porsjoner

LAMMEBURGER MED GEITOST
800 g lammefarse (10 % fett)
Salt & svartpepper fra kvern
100 g geitost

SYRET CHILIAGURK
1 agurk
1 grønn chili
1 ss olivenolje
1–2 ts presset sitron
Salt

KNUSTE ERTER MED MYNTE
200 g fryste eller friske erter
1 hvitløksfedd
2 ss olivenolje
2 ss hakket mynte
1–2 ts presset sitron
Salt

TILBEHØR
4 hamburgerbrød
50 g ruccola

Fremgangsmåte

Syret chiliagurk
1. Skrell og riv agurken på den grove siden av rivjernet. La den renne av i en sil. Kjerne ut og finhakk chilien. Bland agurken med chili, olje, sitronsaft og salt.
Knuste erter med mynte
2. Forvell ertene i saltet vann i 1 minutt. Skyll dem i ordentlig kaldt vann eller kjøl dem ned i isvann. La dem renne av på et tørkepapir og legg dem deretter i en skål.
3. Knus dem lett med en gaffel. Skrell og riv hvitløken. Bland ertene med hvitløk, olje, mynte og sitronsaft. Salte.
Lammeburger med geitost
4. Form farsen løst til fire hamburgere. Krydre burgerne ordentlig med salt og pepper på begge sider.
5. Grill burgerneoöver kraftig glød i 2–3 minutter på hver side. Del geitosten i fire skiver. Legg osten på burgerne og la den smelte.
Tilbehør
6. Grill brødene på begge sider.
Servering
7. Legg en lammeburger med ost på brødets underdel. Topp med erter, agurk og ruccola og legg sammen med brødets overdel.

Legg igjen en anmeldelse