/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Grillet avokadoburger med marinerte bønner, crème fraiche og friske urterTil 6-8 burgere3-4 middelsstore avokadoerFerskpresset saft fra 1 limeOlivenoljeMARINERTE BØNNER3 dl kokte svarte bønner2-3 røkte eller grillede tomater 1 finhakket vårløk1 ts finhakket serranochilli1 ss finhakket frisk koriander1 ts finhakket hvitløk1 ss hvitvinseddik2 ss olivenoljeZest fra 1 limeTIL SERVERING6 hamburgerbrødSmør til brødene6 ss crème fraiche Frisk persille og korianderCayennepepper
Fremgangsmåte:1. Skyll bønnene og la vannet renne av ordentlig i et dørslag.2. Tenn grillen og røyk eller grill tomatene. Du kan så klart hoppe over å røyke tomatene og la dem være naturelle i stedet, men den røykede smaken gir en fantastisk fin dimensjon til bønnerøren.3. Hakk 2–3 tomater og bland med øvrige ingredienser til de marinerte bønnene i en skål. Rør om forsiktig og sett til side.4. Halver avokadoene og fjern kjernene. Grav deretter forsiktig ut avokadokjøttet med en skje. Skjær ut så store skiver som mulig, ca 1 cm tykke, avhenging av avokadoens størrelse. Legg skivene på en tallerken og pensle dem først med limesaft og deretter med olje.5. Grill avokadoskivene raskt på en kullgrill over ganske høy varme eller brenn av overflaten med en gassbrenner. Avokadoens overflate skal bli karamellisert, nesten brent, mens avokadoen inni skal være kald og beholde konsistensen sin.6. Smør brødene på snittoverflaten og grill dem raskt på grillen.7. Legg en generøs klikk med marinerte bønner på hvert brød. Legg deretter på 2 avokadoskiver, en klikk crème fraiche, litt persille og koriander. Avslutt med å pudre over litt cayennepepper.

Grillet avokadoburger med marinerte bønner, crème fraiche og friske urter

Grillet avokadoburger med marinerte bønner, crème fraiche og friske urter
Ingredienser
Til 6-8 burgere

3-4 middelsstore avokadoer
Ferskpresset saft fra 1 lime
Olivenolje

MARINERTE BØNNER
3 dl kokte svarte bønner
2-3 røkte eller grillede tomater
1 finhakket vårløk
1 ts finhakket serranochilli
1 ss finhakket frisk koriander
1 ts finhakket hvitløk
1 ss hvitvinseddik
2 ss olivenolje
Zest fra 1 lime

TIL SERVERING
6 hamburgerbrød
Smør til brødene
6 ss crème fraiche
Frisk persille og koriander
Cayennepepper

Fremgangsmåte:

1. Skyll bønnene og la vannet renne av ordentlig i et dørslag.
2. Tenn grillen og røyk eller grill tomatene. Du kan så klart hoppe over å røyke tomatene og la dem være naturelle i stedet, men den røykede smaken gir en fantastisk fin dimensjon til bønnerøren.
3. Hakk 2–3 tomater og bland med øvrige ingredienser til de marinerte bønnene i en skål. Rør om forsiktig og sett til side.
4. Halver avokadoene og fjern kjernene. Grav deretter forsiktig ut avokadokjøttet med en skje. Skjær ut så store skiver som mulig, ca 1 cm tykke, avhenging av avokadoens størrelse. Legg skivene på en tallerken og pensle dem først med limesaft og deretter med olje.
5. Grill avokadoskivene raskt på en kullgrill over ganske høy varme eller brenn av overflaten med en gassbrenner. Avokadoens overflate skal bli karamellisert, nesten brent, mens avokadoen inni skal være kald og beholde konsistensen sin.
6. Smør brødene på snittoverflaten og grill dem raskt på grillen.
7. Legg en generøs klikk med marinerte bønner på hvert brød. Legg deretter på 2 avokadoskiver, en klikk crème fraiche, litt persille og koriander. Avslutt med å pudre over litt cayennepepper.