/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Fiskeburger med syltet rødløkTil 4 personerGRILLET FISKEBURGER400 g bergtungefilé1 ts salt1 egg1-2 dl kremfløte2-3 ss pankoStrøbrødRISTET HVITLØKS- & PERSILLEAIOLI4 hvitløksfedd1 eggeplomme1 dl plukket persille1-2 ts presset sitron1 dl nøytral rapsoljeSaltSYLTET RØDLØK2 rødløk½ dl eddiksprit (12%)1 dl strøsukker1 ½ dl vannTILBEHØR50 g karse4 hamburgerbrød, gjerne bakt på briochdeig
FremgangsmåteRistet hvitløks- & persilleaioli

Fiskeburger med syltet rødløk

Fiskeburger med Syltet Rødløk
Ingredienser
Til 4 personer
GRILLET FISKEBURGER
400 g bergtungefilé
1 ts salt
1 egg
1-2 dl kremfløte
2-3 ss panko
Strøbrød
RISTET HVITLØKS- & PERSILLEAIOLI
4 hvitløksfedd
1 eggeplomme
1 dl plukket persille
1-2 ts presset sitron
1 dl nøytral rapsolje
Salt
SYLTET RØDLØK
2 rødløk
½ dl eddiksprit (12%)
1 dl strøsukker
1 ½ dl vann
TILBEHØR
50 g karse
4 hamburgerbrød, gjerne bakt på briochdeig

Fremgangsmåte

Ristet hvitløks- & persilleaioli
1. Stek de uskrelte hvitløksfeddene på svak varme i litt av oljen i en panne, i cirka 10 minutter. De skal bli ristet og få en brun karamellisert overflate, men ikke bli brent. La de avkjøles.
2. Skrell hvitløksfeddene og miks dem med eggeplomme, persille og sitronsaft i en foodprosessor eller med stavmikser til en jevn blanding. Tilsett oljen dryppvis til å begynne med slik at det blir en emulsjon, øk deretter mengden olje.
3. Smak av med salt og sitronsaft.

Syltet rødløk
4. Skrell og skiv rødløken. Kok opp eddiksprit, sukker og vann til en lake. Legg i rødløken og la den avkjøles i laken.

Tilbehør
5. Skyll og plukk karsen. La den tørke på husholdningspapir.
6. Del hamburgerbrødene og grill dem til de har fått fine grillstriper.

Grillet fiskeburger
7. Miks raskt fisken og saltet i en foodprosessor slik at de blandes sammen.
8. Tilsett egget og miks raskt igjen.
9. Hell sakte ned fløten under miksing til det blir en jevn blanding. Form fiskeblandingen til fire fiskeburgere og snu dem i strøbrød. Grill dem over middelsvarm glød på begge sider til de får fin farge.
10. Legg på lokket og la dem få en innertemperatur på 60–70 grader.

Servering
11. Smør aioli på brødets underdel. Legg på fiskeburgeren og topp med rødløk og karse. Legg sammen med brødets overdel til en burger.

Legg igjen en anmeldelse