/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Lammestek med potetgrateng8 mellomstore poteter2 gule løk5 hvitløksfedd3 gulrøtter5 dl fløte2 dl melk1 lammestek1 buljongterning (biff) SmørKvisttomat Persille
Fremgangsmåte: Potetgrateng 2. Del potetene i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Legg potetene i vann for at de ikke skal bli brune.3. Finhakk to gule løk og fem hvitløksfedd. Skrell tre gulrøtter og skjær bort endene. Del deretter gulrøttene diagonalt og legg i en ovnsform i ovnen.4. Smelt to ss smør i en stekepanne og legg i løken. Fres løken til den har begynt få farge og ta deretter i litt vann for å karamellisere løken. Legg i hvitløken sammen med vannet slik at den også tilberedes lett.5. Ta fram en ovnsform og legg et lag med potet i bunn, deretter legger du et lag karamellisert løk og hvitløk samt salt og pepper. Gjør dette for flere lag. Hell deretter 2,5 dl fløte og to dl melk over potetene og sett inn i ovnen.6. Ta ut potetgratengen etter ca 30 minutter og strø over ost og legg gulrøttene oppå. Ta ut gratengen når osten har fått en fin farge og potetene er tilberedt, og la den hvile. Strø over ferskhakket persille etter at gratengen har hvilt en stund.Lammestek 2. Stek kjøttet med litt smør slik at alle sidene har fått en fin overflate. Legg lammesteken i en ovnsform og stett inn i ovnen. Når kjøttet har nådd en innertemperatur på 60 grader er det på tide å ta det ut fra ovnen. La det deretter hvile under aluminiumsfolie.3. Stek kvisttomatene i samme stekepanne med litt olje til de har fått litt farge og blitt myke.Fløtesaus 2. Hell deretter i 2,5 dl fløte sammen med en ss mørk soya i buljongen. Kok sammen til sausen har tyknet.3. Smak av og legg til salt og pepper etter behov.Server!

Lammestek med potetgrateng

Lammestek med potetgrateng
Ingredienser
8 mellomstore poteter
2 gule løk
5 hvitløksfedd
3 gulrøtter
5 dl fløte
2 dl melk
1 lammestek
1 buljongterning (biff)
Smør
Kvisttomat
Persille

Fremgangsmåte:

Potetgrateng
1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Del potetene i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Legg potetene i vann for at de ikke skal bli brune.
3. Finhakk to gule løk og fem hvitløksfedd. Skrell tre gulrøtter og skjær bort endene. Del deretter gulrøttene diagonalt og legg i en ovnsform i ovnen.
4. Smelt to ss smør i en stekepanne og legg i løken. Fres løken til den har begynt få farge og ta deretter i litt vann for å karamellisere løken. Legg i hvitløken sammen med vannet slik at den også tilberedes lett.
5. Ta fram en ovnsform og legg et lag med potet i bunn, deretter legger du et lag karamellisert løk og hvitløk samt salt og pepper. Gjør dette for flere lag. Hell deretter 2,5 dl fløte og to dl melk over potetene og sett inn i ovnen.
6. Ta ut potetgratengen etter ca 30 minutter og strø over ost og legg gulrøttene oppå. Ta ut gratengen når osten har fått en fin farge og potetene er tilberedt, og la den hvile. Strø over ferskhakket persille etter at gratengen har hvilt en stund.
Lammestek
1. Sett ovnen på 175 grader.
2. Stek kjøttet med litt smør slik at alle sidene har fått en fin overflate. Legg lammesteken i en ovnsform og stett inn i ovnen. Når kjøttet har nådd en innertemperatur på 60 grader er det på tide å ta det ut fra ovnen. La det deretter hvile under aluminiumsfolie.
3. Stek kvisttomatene i samme stekepanne med litt olje til de har fått litt farge og blitt myke.
Fløtesaus
1. Kok opp fire dl vann med en buljongterning. Reduser ned buljongen til den har tyknet og smaken har blitt intensiv.
2. Hell deretter i 2,5 dl fløte sammen med en ss mørk soya i buljongen. Kok sammen til sausen har tyknet.
3. Smak av og legg til salt og pepper etter behov.
Server!