/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Inspirasjon til utekjøkkenet

Produkter & tips
Inspirasjon til utekjøkkenet
Inspirasjon til utekjøkkenet
Å lage mat utendørs gir ikke bare plass til flere kokker, men inviterer også til nye tilberedningsmetoder på grillen, i pizzaovnen eller hvorfor ikke i en røykovn. Med de rette produktene kan du bli en mesterkokk - vi hjelper deg med inspirasjon til utekjøkkenet!

Utstyr til utekjøkkenet

For å kunne lage mat utendørs kan det være bra å ha følgende basisutstyr:
 • En grill, stekehelle og/eller en kokeplate. Det finnes en mengde ulike grilltyper på markedet, som gassgriller, kullgriller eller elektriske griller. Velg den type grill som passer deg best.
 • En arbeidsplass for å kunne forberede maten og ha plass til å sette ting på. Det kan være en benk, et bord eller lignende.
 • Oppbevaring i form av skap eller hyller der man kan organisere utstyr og ingredienser.
 • Kjøkkenredskaper som skjærebrett, kniver, grillutstyr, pizzastein, hamburgerpresse mm.
 • Tilgang til vann. Hvis man ikke har mulighet å sette opp en vask utendørs kan en vannslange og bøtte være nok for å for eksempel kunne skylle maten i.

Pizzaovn på utekjøkkenet

En pizzaovn kan være en god investering til utekjøkkenet hvis du vil ha muligheten til å bake skikkelig gode pizzaer. Pizzaen stekes på kortere tid i en pizzaovn og får en sprøere bunn og jevnt tilberedt fyll, takket være den høye temperaturen og steinplaten som pizzaen tilberedes på. Pizza som bakes i pizzaovn trenger ikke å overvåkes på samme måte som en pizza som grilles på en pizzastein på grillen, ettersom varmen er konstant i en pizzaovn.
Pizzaovn

Kjøkkenredskaper til utekjøkkenet

Å ha de rette kjøkkenredskapene på utekjøkkenet gjør matlagingen mye enklere og morsommere. Her tipser vi om det viktigste å ha på plass:
 • Grillredskaper (grilltang, grillspade og grillgaffel) som er enkle å bruke og rengjøre, er en god investering til utekjøkkenet.
 • En pizzastein og pizzaspade er fint å kjøpe hvis du ønsker å bake pizza på grillen.
 • Hamburgerpresse eller smashjern er et must hvis du vil grille gode hamburgere.
 • En grillbrett eller wokpanne kan være en god investering hvis du vil grille eller woke grønnsaker i forskjellige størrelser.
 • Hvis du vil grille kjøtt eller grønnsaker på spyd er grillspyd et must.
 • En grillrist kan være bra å investere i hvis du vil grille fisk.
 • For å ha kontroll på den indre temperaturen på kjøtt, fisk og kylling er et steketermometer bra å kjøpe.
 • For å holde grillen ren og i god stand trenger du en grillbørste for å fjerne matrester og annet smuss.
 • Gode kjøkkenkniver og et skjærebrett er fint å ha på utekjøkkenet også.

Lag mat på saltstein

Saltstein stammer fra hjertet av Himalaya-fjellene og består av 100% naturlig krystallsalt. Den er ikke bare lekker å servere maten på, men gir også rettene dine en perfekt "salt touch". Du kan bruke den til tilberedning av maten rett på steinen eller til servering av ulike kalde matretter. Steinen er fin å varme opp på grillen for å deretter tilberede små fiske- og kjøttretter ved spisebordet, noe som er et fint alternativ hvis selskapet liker forskjellige ting.
Tilberedning:
BBQ/gassgrill - Start oppvarmingen av saltsteinen med lav temperatur. Etter 30 minutter kan varmen økes og etter ca 45 minutter er steinen klar til å brukes.
Ovn - Saltsteinen kan også brukes i ovn, men den må ikke forvarmes da det er fare for at den sprekker. Øk varmen til 60°C, og øk deretter temperaturen hvert 20. minutt over 1 time. Maks temp: 180°C.
Nedkjølt Saltstein - Plasser saltsteinen i fryseren. Etter ca 30 minutter er den klar til å serveres på. Du kan også servere desserten på den nedkjølte saltsteinen.
Lage mat på saltstein

Slik rengjør du saltsteinen

Å rengjøre en saltstein er enkelt men viktigt for å beholde livslengden og sikkerheten for matlaging.
 1. La saltsteinen avkjøles helt etter bruk. Unngå å utsette den for temperaturforandringer som kan forårsake sprekker.
 2. Skarp bort eventuelle matrester fra overflaten med en spatel eller en hard børste.
 3. Bruk en ren fuktig klut eller svamp for å tørke av saltsteinen. Ikke bruk såpe eller oppvaskmiddel da det kan påvirke steinens naturlige smak.
 4. Hvis det fortsatt sitter igjen matrester eller flekker, bruk en myk børste og en blanding av varmt vann og bikarbonat til å skrubbe overflaten forsiktig. Skyll deretter av saltsteinen med rent vann og tørk med en ren klut.
 5. La saltsteinen lufttørke helt før du legger den bort.

Innredning til utekjøkkenet

Samle kjøkkenredskaper og friske urter i vakre krukker, oppbevar bestikk, glass og tallerkener stående i bokser eller kurver og sett opp lykter og en lyslenke over utekjøkkenet for å sette stemningen. Et pledd kan også være deilig å ha nære til hånds før varmen kommer, i likhet med puter og sittedyner å sitte på.