/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Pizzastein

Stek pizzaen på en pizzastein og få samme smaksopplevelse som en italiensk stenovnsbakt pizza. En pizzastein har mange bruksområder, i tillegg til å steke pizzaen på den kan du bake et deilig landbrød eller varme et godt tortillabrød på den. Den kan brukes på grillen eller i ovnen.
Pizzastein
Pizzastein
Finns i lager
Varumärke

    5

  • A

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
30 produkter
30 av 30 produkter
Hos oss kan du finne runde og firkantede pizzasteiner, som også kalles bakestein. Vi har også pizzastål, som har samme bruksområde som pizzasteiner. Med en pizzastein kan du lage fantastisk pizza. Kos deg med noe godt når du er alene hjemme eller inviter hjem venner på pizza som minner om Italia. Hvorfor ikke teste litt forskjellige varianter? Lag hjemmelaget pizza Bianco, Margaritha eller Vesuvio. Har du en pizzastein er det heller ikke helt feil å lage desserten i form av en pizza? Prøv for eksempel å lage en Nutella-pizza.
Du kan med fordel servere pizzaen rett fra bakesteinen, da holder pizzaen på varmen og du kan spise i fred og ro.

Grille pizza på pizzastein

Skal du lage pizza må du først ha en deig. Da er det smidig å ha et kjevle i nærheten for å kjevle ut deigen. Når deigen er kjevlet ut og toppingen er lagt på, er det på tide å legge pizzaen over på pizzasteinen. Med en pizzaspade er det lettere å legge inn og ta ut pizzaen fra ovnen eller grillen.
Du kan bruke bakepapir på steinen din, selv om det ikke er en nødvendighet.
Pizzasteinens sliping skiller seg ut hvis man ser på oversiden til forskjell fra undersiden.
Oversiden har en slett sliping og undersiden er slipt, men grovere.

Pizzastein på grill

Før pizzaen eller brødet legges på steinen skal steinen ha rukket å bli varm. På grillen kan steinen bli varm allerede etter 15 minutter, noen ganger kan det ta ca. en halvtime.

Pizzastein i ovn

I ovnen pleier det å ta noe lenger tid og ofte får man regne med at det kan ta 30-45 minutter.

Pizzastål eller pizzastein?

Et pizzastål og en pizzastein har samme funksjon og gir samme resultat. Forskjellen er at et pizzastål er mer robust og kan derfor tåle høyere temperaturer uten at det risikerer å sprekke, til forskjell fra en pizzastein.

Bake brød på bakesteinen

I tillegg til pizza kan du også lage tortillas, lefser, knekkebrød, pitabrød, baguetter eller vanlig brød på bakesteinen din. Du kan til og med lage småkaker. Bortsett fra brød kan du også eksperimentere med å grille på steinen. Prøv å legge grønnsaker, kjøtt, fisk eller skalldyr i foliepakker, og legg dem deretter på steinen.

Å rengjøre en pizzastein

Det er viktig at du lar steinen avkjøles ordentlig før du rengjør den. Hvis du skylle rav steinen i kaldt vann mens den fortsatt er varm, kan du risikere at den sprekker. Den avkjølte steinen rengjøres best med vann, uten oppvaskmiddel, ved hjelp av en børste hvis deig eller annet har festet seg. Før du bruker steinen din skal den være helt tørr. Rengjør den derfor med en gang den er avkjølt etter bruk, slik at den er klar når du har lyst til å bruke den igjen.