/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Grillet pizza med asparges, sitron og burrataFor 1 pizza1 pizzadeig0,5 dl crème fraiche2 sjalottløk, skivet2 dl vellagret ost, revet200 g grønn asparges, halverte1 burrata 0,5 sitron, zest og saft1 krukke dillSvart pepper
Fremgangsmåte:1. Trykk ut deigen på et melet stort skjærebrett slik at du har mulighet til å dra pizzaen over til pizzasteinen etterpå.2. Bre ut et lager crème fraiche på bunnen. Legg over skivet løk og revet ost. Legg på de halverte aspargesene.På grillen4. Tenn grillen og la den bli ordentlig varm. Når du har fått en fin glød skal du flytte grillkullet og gløden ut mot kantene på grillen i stedet for i midten, om det er mulig. Det kommer til å gi pizzaen en fin stekeyte uten at bunnen blir brent.5. Legg pizzasteinen på risten på grillen og la den bli varm.6. Pudre maismel på steinen slik at pizzaen ikke setter seg fast. Dra forsiktig over pizzaen på pizzasteinen og grill i 4-5 minutter.I ovnen4. Pudre maismel på steinen slik at pizzaen ikke fester seg og dra forsiktig over pizzaen på steinen. Bak pizzaen i ca 10 minutter eller til den har fått en fin farge.Servering

Grillet pizza med asparges, sitron og burrata

Ta grillingen din til nye smakshøyder med denne lekre grillede pizzaen med asparges, sitron og burrata. Den sprø pizzabunnen møter den delikate kombinasjonen av frisk asparges, oppfriskende sitron og kremet burrata for en uimotståelig smaksopplevelse. Hemmelighetene bak denne gode oppskriften finner du her. Grill den perfekte pizzaen og la smakene danse rundt når du nyter hver bit.
Grillet pizza med asparges, sitron og burrata
Ingredienser
For 1 pizza

1 pizzadeig
0,5 dl crème fraiche
2 sjalottløk, skivet
2 dl vellagret ost, revet
200 g grønn asparges, halverte
1 burrata
0,5 sitron, zest og saft
1 krukke dill
Svart pepper

Fremgangsmåte:

1. Trykk ut deigen på et melet stort skjærebrett slik at du har mulighet til å dra pizzaen over til pizzasteinen etterpå.
2. Bre ut et lager crème fraiche på bunnen. Legg over skivet løk og revet ost. Legg på de halverte aspargesene.
På grillen
3. Pass på at du har en stor nok grill slik at det er plass rundt pizzasteinen når du etterhvert legger den på grillen. Varmen må kunne komme opp og rundt.
4. Tenn grillen og la den bli ordentlig varm. Når du har fått en fin glød skal du flytte grillkullet og gløden ut mot kantene på grillen i stedet for i midten, om det er mulig. Det kommer til å gi pizzaen en fin stekeyte uten at bunnen blir brent.
5. Legg pizzasteinen på risten på grillen og la den bli varm.
6. Pudre maismel på steinen slik at pizzaen ikke setter seg fast. Dra forsiktig over pizzaen på pizzasteinen og grill i 4-5 minutter.
I ovnen
3. Stett inn pizzasteinen i ovnen og varm den sammen med ovnen til 225-250 grader.
4. Pudre maismel på steinen slik at pizzaen ikke fester seg og dra forsiktig over pizzaen på steinen. Bak pizzaen i ca 10 minutter eller til den har fått en fin farge.
Servering
Topp pizzaen med burrata, revet sitronzest, sitronsaft, svart pepper og litt frisk dill!

Legg igjen en anmeldelse