/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Omfavne helgen!

Omfavne helgen!
Omfavne helgen!
Hvordan føles det å være tilbake i hverdagen? Det spørsmålet har nok veldig mange svar, avhengig av hvem du spør. Men en ting er sikkert - helgene er nok det mange av oss ser frem til i løpet av hverdagene! Det er jo i helgen som alt skjer: Vi omgås med familie og venner, blir invitert bort eller inviterer hjem og det er helgene som gjør at vi for øyeblikket kan parere de hardeste vintermånedenes mørke. Men hold ut, for snart blir det lysere og i mellomtiden omfavner vi helgen med alt det innebærer. Her lister vi opp noen tips som gjør det verdt å lengte etter fredager når vi utbryter “nå tar vi helg!”.

En lang brunsj

Det er vel ingenting som er bedre enn å slippe å stille klokken når man har fri, og det samme gjelder i helgene. La vær å sett på alarmen på telefonen og nyt å sove ut. Hvorfor ikke da hoppe over frokosten og i stedet gå “all in” på kanskje det morsomste og mest sosiale måltidet av de alle - brunsjen! Brunsj er kanskje noe mange av oss forbinder med vår og sommer, når vi inviterer hjem til brunsj på verandaen eller balkongen for å gjøre litt ekstra stas på noe som skal feires. Hvorfor ikke slå til med en storslått brunsj på en helt vanlig vinterhelg? Gå “all in” med mange herlige småretter, og pass på å bruke ukens rester og blås liv i dem ved å finne morsomme og kreative brunsjsmaker - da minimerer du både matsvinnet og sparer penger! Gjør brunsjen til en happening og legg tid på borddekkingen for å virkelig få følelsen av at du setter gullkant på hverdagen - hvorfor ikke snikstarte våren og dekke på med glade pasteller som lyser opp.

Luksuriøst ostebrett

Vi unner oss vel alt for sjelden et ostebrett? Å gjøre helgen litt mer luksuriøs med et ostebrett er derfor en fortreffelig idé. Kjøp oster som du liker og gode tilbehør som druer, ferske fiken, delikatesse oliven, kjeks og smørdeigsstaver. Legg opp godsakene på et fint brett, hvorfor ikke et smart snurrebrett i tre, og korke opp favorittvinen som du serverer i dine aller fineste glass. Det er nettopp dette som er hverdagsluksus: Når vi visker ut grensene mellom hverdag og spesielle anledninger - når du tar frem de luksuriøse glassene eller det fineste porselenet ditt som samler støv for å kun brukes til høytider. Oppmuntre deg selv til å unne deg kun det beste selv om det er hverdag - å fange den vanlige dagen er jo verdt å feire i seg selv!

En bedre middag!

Føler du for å bare bli hjemme i helgen og unne deg din absolutte favorittrett? Vil du dessuten spise den iført favorittpysjamasen din og sauseskinnstøflene som du lever i hele helgen? Det gjør du helt rett i! Denne tiden på året skal du virkelig unne deg alt du har lyst på for å få opp stemningen. Mat gjør oss glade og hvis du føler for å gå “all in” på fredagstacoen eller comfort food, for eksempel hva som helst i en livreddende airfryer, til lørdagskosen - helg etter helg - så skal du gjøre det. Spar de avanserte middagene til når vårlyset gir oss et energiboost. I mellomtiden: Server middagen foran tv’en på et dekket sofabord og nyt en bedre middag i sofaen, med god samvittighet!

Sett (vår)stemningen

Når det er som aller mørkest og kaldest må vi ta grep for å lure hjernen vår til å ta oss gjennom vintermånedene. Med julen ryddet ut venter vi spent og forventningsfullt på våren, selv om det føles som det er lenge igjen til det begynner å blomstre ute. Hvorfor ikke passe på å ta inn de beste vår-fragmentene til hjemmet? Samtidig som du investerer i varmende pledd, koselig belysning, oppfriskende lyslykter og lekre lys til lysestakene dine, er det en god idé å fylle hjemmet ditt med vakre snittblomster i enda vakrere vaser. Følelsen når du setter frem en helgebukett på bordet med friske tulipaner og fargerike ranunkler er vanskelig å slå. Men ikke nøy deg med det. Dekorer hjemmet med mengder av vårløker i vakre krukker som du setter litt her og der - ikke vær redd for å plukke inn både snødråper, forskjellige typer narcisser og perlehyasinter samt tulipaner i en krukke. Og et tips: Har du en hage - hvorfor ikke plukke inn kirsebær- eller magnoliakvister som du setter i vann. Mer pre spring feeling enn det blir det ikke!