/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Feire fetetirsdag 21/2

Feire fetetirsdag 21/2
Feire fetetirsdag 21/2

Hvorfor feirer vi fetetirsdag
- eller Sjumålsdagen som den også kan kalles? La oss spole tilbake. Feiringen av fetetirsdag kommer nemlig fra den gamle kristne tradisjonen og høytiden fastelavn, da man i forkant av den 40 dagers lange fasten før påske skulle spise seg ordentlig opp på kraftig kost. Dermed kan man forstå hvorfor for eksempel fastelavnsbollen er en skikkelig kaloribombe! Mens fasten varte skulle man holde en spartansk og sparsom meny og verken spise kjøtt eller fråtse på andre måter.
Siden den gang har mye skjedd på fastelavnsbolle-fronten og vi har opplevd alt fra Nutella-semlor, wrap-versjoner og en og annen rar variant som vi kanskje gjerne helst glemmer - som falukorvssemlan. Semlor er svenskenes populære variant av fastelavnsboller. Til årets fetetirsdag, som innfaller 21. februar (og faktisk samme dag som pannekakedagen!) har vi tatt bakeproffen Cathrine Laurén fra Dessert Arkivet til hjelp, som tipser om både en luksuriøs semmelprinsessekake og klassiske minisemlor - eller semmelkrans om man ønsker det.

Bake

Mer inspirasjon

Bak i airfryer: Kladdkake
Bak i airfryer: Kladdkake
Grytebrød
Grytebrød
Dronningkake med marengs
Dronningkake med marengs
Muffinsformer & Muffinsbrett
Muffinsformer & Muffinsbrett