Muffinssemla12 porsjoner3 1/2 dl hvetemel2 dl sukker1 klype salt1 1/2 ts bakepulver1 ss malt kardemomme100 g smør (romtemperert)2 egg125 g rømmeFYLLRevet mandelmasse + litt melk2 dl pisket kremMelis (til å drysse over hver muffins)
Fremgangsmåte:Sett ovnen på 175 grader. Bland mel, sukker, bakepulver, vaniljesukker, kardemomme og salt i en bolle. Tilsett smør, egg og rømme og visp til en klumpfri røre. Fyll muffinsformer med røren og bak i 15-20 minutter. Ta ut og la avkjøles. Bland revet mandelmasse og litt melk. Pisk kremen. Skjær av toppen av hver muffins. Legg på mandelmasse og krem ​​i hver muffins og legg på lokket. Dryss over litt melis. Klart!

Muffinssemla

For deg som elsker muffins, og semlor (svenskenes svar på fastelavnsboller), er denne muffinsemlan den perfekte kombinasjonen. Lett å bake og utrolig god.
Muffinsemla
Ingredienser
12 porsjoner
3 1/2 dl hvetemel
2 dl sukker
1 klype salt
1 1/2 ts bakepulver
1 ss malt kardemomme
100 g smør (romtemperert)
2 egg
125 g rømme
FYLL
Revet mandelmasse + litt melk
2 dl pisket krem
Melis (til å drysse over hver muffins)

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 175 grader.

  2. Bland mel, sukker, bakepulver, vaniljesukker, kardemomme og salt i en bolle. Tilsett smør, egg og rømme og visp til en klumpfri røre.

  3. Fyll muffinsformer med røren og bak i 15-20 minutter. Ta ut og la avkjøles.

  4. Bland revet mandelmasse og litt melk.

  5. Pisk kremen.

  6. Skjær av toppen av hver muffins. Legg på mandelmasse og krem ​​i hver muffins og legg på lokket.

  7. Dryss over litt melis. Klart!

Legg igjen en anmeldelse