/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Klassisk fastelavnsbolleca 6 stk50 g smør, romtemperert5-6 dl hvetemel25 g gjær1 dl melk, kjøleskapskald1 egg½ dl hvit sirup½ ts salt2 ts kardemomme1 egg til penslingFYLL:250 g mandelmasse½ dl melk2 dråper bittermandelaroma½ dl melis½ dl innhold fra bollene2 ½ dl kremfløteMelis til garnering
Instruksjoner1. Kjør smør og hvetemel i en foodprosessor. Smul ned gjæret i en bakebolle. Hell over melken og rør rundt til gjæren er oppløst.2. Tilsett egg, sirup, salt og kardemomme. Jobb sammen melblandningen med deigvæsken til en smidig og jevn deig, ca 5 min i kjøkkenmaskin eller ca 10 min for hånd.3. La deigen heve under en bakeduk i ca 2 timer.4. Ta opp deigen på et meldekket bakebord og bak den ut til 6 runde boller, ca 125 g. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir. La de heve under en bakeduk i ytterligere 30 min. Sett ovnen på 250 grader.5. Pensle bollene med opp-vispet egg. Stek dem midt i ovnen i 5–7 min. La bollene avkjøles på en rist.6. Klipp av trekantede lokk i bollene. Grav ut innholdet. Bland mandelmassen med en del av det og de øvrige ingrediensene, bortsett fra fløten, i en foodprosessor til en jevn røre. Fyll bollene med blandingen.7. Visp fløten til krem. Sprøyt eller legg den på de fylte bollene. Legg lokket på kremen. Sikt over melis og server fastelavnsbollene.

Klassisk fastelavnsbolle

En klassisk god oppskrift på fastelavnsboller
Klassisk fastelavnsbolle
Ingredienser
ca 6 stk

50 g smør, romtemperert
5-6 dl hvetemel
25 g gjær
1 dl melk, kjøleskapskald
1 egg
½ dl hvit sirup
½ ts salt
2 ts kardemomme
1 egg til pensling
FYLL:
250 g mandelmasse
½ dl melk
2 dråper bittermandelaroma
½ dl melis
½ dl innhold fra bollene
2 ½ dl kremfløte
Melis til garnering

Instruksjoner

1. Kjør smør og hvetemel i en foodprosessor. Smul ned gjæret i en bakebolle. Hell over melken og rør rundt til gjæren er oppløst.
2. Tilsett egg, sirup, salt og kardemomme. Jobb sammen melblandningen med deigvæsken til en smidig og jevn deig, ca 5 min i kjøkkenmaskin eller ca 10 min for hånd.
3. La deigen heve under en bakeduk i ca 2 timer.
4. Ta opp deigen på et meldekket bakebord og bak den ut til 6 runde boller, ca 125 g. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir. La de heve under en bakeduk i ytterligere 30 min. Sett ovnen på 250 grader.
5. Pensle bollene med opp-vispet egg. Stek dem midt i ovnen i 5–7 min. La bollene avkjøles på en rist.
6. Klipp av trekantede lokk i bollene. Grav ut innholdet. Bland mandelmassen med en del av det og de øvrige ingrediensene, bortsett fra fløten, i en foodprosessor til en jevn røre. Fyll bollene med blandingen.
7. Visp fløten til krem. Sprøyt eller legg den på de fylte bollene. Legg lokket på kremen. Sikt over melis og server fastelavnsbollene.

Legg igjen en anmeldelse