
Enkel og god oppskrift på semmelrullekake - perfekt for den som er lei av det tradisjonelle semlaen eller ønsker å teste noe nytt, og raskt vil slå sammen noe morsomt og godt til en fest.
Semmelrullekake
Enkel og god oppskrift på semmelrullekake - perfekt for den som er lei av det tradisjonelle semlaen eller ønsker å teste noe nytt, og raskt vil slå sammen noe morsomt og godt til en fest.
Ingredienser
20 skiver
3 egg
2 dl råsukker eller strøsukker
2 dl hvetemel
1 ts kardemomme (grovt)
1 1/2 ts bakepulver
2 ss varmt vann
3 egg
2 dl råsukker eller strøsukker
2 dl hvetemel
1 ts kardemomme (grovt)
1 1/2 ts bakepulver
2 ss varmt vann
Fylling:
1 1/2 dl Mandelmasse-blanding (Bland revet mandelmasse og litt melk eller fløte)
1 1/2 dl Mandelmasse-blanding (Bland revet mandelmasse og litt melk eller fløte)
Garnityr:
2 dl pisket krem
ristede mandler
2 dl pisket krem
ristede mandler
Sett ovnen på 250 grader. Visp egg og sukker luftig. (Råsukker smelter ikke ut like mye som vanlig strøsukker).
Bland hvetemel, nymalt kardemomme og bakepulver og vend ned i røren sammen med vannet.
Bred ut røren på en bakepapirskledd langpanne og stek midt i ovnen ca. 5 minutter.
Dryss litt sukker på kaken og legg den på bakepapir på en rist.
Bland ingrediensene sammen til fyllingen og bred den over kaken. Pisk kremen.
Del opp rullen i 16-20 stykker, sprut litt pisket krem over hver bit og topp med noen ristede mandlflak. Klar!
Bland hvetemel, nymalt kardemomme og bakepulver og vend ned i røren sammen med vannet.
Bred ut røren på en bakepapirskledd langpanne og stek midt i ovnen ca. 5 minutter.
Dryss litt sukker på kaken og legg den på bakepapir på en rist.
Bland ingrediensene sammen til fyllingen og bred den over kaken. Pisk kremen.
Del opp rullen i 16-20 stykker, sprut litt pisket krem over hver bit og topp med noen ristede mandlflak. Klar!