/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Semmelrullekake20 skiver3 egg2 dl råsukker eller strøsukker2 dl hvetemel1 ts kardemomme (grovt)1 1/2 ts bakepulver2 ss varmt vannFYLL1 1/2 dl Mandelmasse-blanding (Bland revet mandelmasse og litt melk eller fløte)GARNITYR 2 dl pisket kremRistede mandelflak
Fremgangsmåte:Sett ovnen på 250 grader. Visp egg og sukker luftig. (Råsukker smelter ikke ut like mye som vanlig strøsukker). Bland hvetemel, nymalt kardemomme og bakepulver og vend ned i røren sammen med vannet. Bre ut røren på en bakepapirskledd langpanne og stek midt i ovnen ca. 5 minutter. Dryss litt sukker på kaken og legg den på bakepapir på en rist. Bland ingrediensene sammen til fyllingen og bred den over kaken. Pisk kremen. Del opp rullen i 16-20 stykker, sprut litt pisket krem ​​over hver bit og topp med noen ristede mandlflak. Klar!

Semmelrullekake

Semmelrullekake er en klassisk dessert som passer perfekt til kaffen eller til en festlig anledning. Hos oss på Cervera finner du en fantastisk oppskrift på denne lekre rullekaken, som er enkel å følge og som garantert vil imponere gjestene dine.
Vår semmelrullekake er laget på en myk og saftig kardemommebunn fylt med mandelmasse. Kaken er deretter rullet og toppet med pisket krem og ristede mandelflak.
Ingredienser
20 skiver
3 egg
2 dl råsukker eller strøsukker
2 dl hvetemel
1 ts kardemomme (grovt)
1 1/2 ts bakepulver
2 ss varmt vann
FYLL
1 1/2 dl Mandelmasse-blanding (Bland revet mandelmasse og litt melk eller fløte)
GARNITYR
2 dl pisket krem
Ristede mandelflak

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 250 grader.

  2. Visp egg og sukker luftig. (Råsukker smelter ikke ut like mye som vanlig strøsukker).

  3. Bland hvetemel, nymalt kardemomme og bakepulver og vend ned i røren sammen med vannet. Bre ut røren på en bakepapirskledd langpanne og stek midt i ovnen ca. 5 minutter.

  4. Dryss litt sukker på kaken og legg den på bakepapir på en rist.

  5. Bland ingrediensene sammen til fyllingen og bred den over kaken. Pisk kremen.

  6. Del opp rullen i 16-20 stykker, sprut litt pisket krem ​​over hver bit og topp med noen ristede mandlflak. Klar!

Legg igjen en anmeldelse