/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

MinisemlorHVETEBOLLER50 g gjær5 dl romtemperert melk1,5 dl strøsukker1 krm vaniljepulver1 ts vaniljesukker2 ts kardemommekjerner, nymalte1 egg150 g romtemperert smør780 g Manitoba Cream mel/Hvetemel1 ts saltMANDELFYLL(Tips! Halver følgende oppskrift hvis du kun ønsker å lage en krans og frys deretter inn den andre)400 g mandelmasse1 ss kardemommekjerner, nymalte2,5 ss vaniljesukker50 g hakkede hasselnøtter/eller mandler1 dl malt mandel eller mandelmel1,5 dl melis1,25 dl melkTOPPING5 dl kremfløte per semmelkrans1 ts vaniljesukkerRistede mandelflakHakkede hasselnøtterNymalt kardemommeOxalisMelis
Fremgangsmåte:HvetebollerSmul gjæret i en bolle tilhørende en kjøkkenassistent. Hell deretter litt av melken på gjæren og bland til gjæren løses helt opp i melken.Tilsett deretter resterende melk, strøsukker, vaniljepulver, vaniljesukker og den nymalte kardemommen sammen med litt av smøret og halvparten av melet.Jobb sammen til en klebrig deig og tilsett alt ettersom resterende del av smøret og melet. Tilsett saltet når deigen har blitt jobbet sammen en stund.Elte ordentlig i minst 10 minutter med maskin eller dobbelt så lenge for hånd.La bollene heve under en bakeduk i ca 2 timer avhengig av temperaturen på kjøkkenet ditt. Hevingen er klar når deigen spretter tilbake når du kjenner lett på den.Legg ut deigen på et melet bakebord og del opp deigen i like store deler, 75 g stykk til kransene og noen minsemlor på 25 g stykk. Form til faste boller. Plasser deretter de større i sirkel med jevnt mellomrom på et bakebrett med bakepapir, slik at de danner en krans. Samt de mindre på et eget brett og la heve i ca 30 min.Stek deretter bollene midt i ovnen i ca 10-12 min, 200° grader. La bollene avkjøles.MandelfyllBland sammen alle ingredienser, bortsett fra melken, til en masse i en foodprosessor eller for hånd. Hell oppi melken litt av gangen og blande godt til du har et fint, jevnt fyll. Fyll en sprøytepose.MonteringSkjær ut et triangulært lokk av bollene på kransen og minisemlor’ne og fyll godt med mandelfyll. Visp fløten med vaniljesukkeret til krem, fyll i en sprøytepose med stor stjernetipp og sprøyt deretter ut kremen og legg på lokket.Strø over hakkede hasselnøtter, mandelflak og pudre over godt med melis. Topp deretter med litt oxalis og nymalt kardemomme.Til slutt, server og nyt!

Minisemlor

Hvis du har lyst på en herlig og lekker dessert er minisemlor et utmerket alternativ! Semlor er svenskenes svar på det vi kjenner som fastelavnsboller. Hos oss på Cervera finner du en enkel og god oppskrift på minisemlor som du kan by på til dessert eller til kaffen.
Disse små godbitene er perfekte for de som vil nyte bollens gode smaker i mindre porsjoner. Minisemlor er laget av myk og saftig hvetebolle, fylt med mandelmasse og vispet krem og toppet med melis.
Semmelkrans
Ingredienser
HVETEBOLLER
50 g gjær
5 dl romtemperert melk
1,5 dl strøsukker
1 krm vaniljepulver
1 ts vaniljesukker
2 ts kardemommekjerner, nymalte
1 egg
150 g romtemperert smør
780 g Manitoba Cream mel/Hvetemel
1 ts salt

MANDELFYLL
(Tips! Halver følgende oppskrift hvis du kun ønsker å lage en krans og frys deretter inn den andre)
400 g mandelmasse
1 ss kardemommekjerner, nymalte
2,5 ss vaniljesukker
50 g hakkede hasselnøtter/eller mandler
1 dl malt mandel eller mandelmel
1,5 dl melis
1,25 dl melk

TOPPING
5 dl kremfløte per semmelkrans
1 ts vaniljesukker
Ristede mandelflak
Hakkede hasselnøtter
Nymalt kardemomme
Oxalis
Melis

Fremgangsmåte:

Hveteboller
 1. Smul gjæret i en bolle tilhørende en kjøkkenassistent. Hell deretter litt av melken på gjæren og bland til gjæren løses helt opp i melken.
 2. Tilsett deretter resterende melk, strøsukker, vaniljepulver, vaniljesukker og den nymalte kardemommen sammen med litt av smøret og halvparten av melet.
 3. Jobb sammen til en klebrig deig og tilsett alt ettersom resterende del av smøret og melet. Tilsett saltet når deigen har blitt jobbet sammen en stund.
 4. Elte ordentlig i minst 10 minutter med maskin eller dobbelt så lenge for hånd.
 5. La bollene heve under en bakeduk i ca 2 timer avhengig av temperaturen på kjøkkenet ditt. Hevingen er klar når deigen spretter tilbake når du kjenner lett på den.
 6. Legg ut deigen på et melet bakebord og del opp deigen i like store deler, 75 g stykk til kransene og noen minsemlor på 25 g stykk. Form til faste boller. Plasser deretter de større i sirkel med jevnt mellomrom på et bakebrett med bakepapir, slik at de danner en krans. Samt de mindre på et eget brett og la heve i ca 30 min.
 7. Stek deretter bollene midt i ovnen i ca 10-12 min, 200° grader. La bollene avkjøles.
Mandelfyll
 1. Bland sammen alle ingredienser, bortsett fra melken, til en masse i en foodprosessor eller for hånd. Hell oppi melken litt av gangen og blande godt til du har et fint, jevnt fyll. Fyll en sprøytepose.
Montering
 1. Skjær ut et triangulært lokk av bollene på kransen og minisemlor’ne og fyll godt med mandelfyll. Visp fløten med vaniljesukkeret til krem, fyll i en sprøytepose med stor stjernetipp og sprøyt deretter ut kremen og legg på lokket.
 2. Strø over hakkede hasselnøtter, mandelflak og pudre over godt med melis. Topp deretter med litt oxalis og nymalt kardemomme.
 3. Til slutt, server og nyt!