
Lyst på pannekaker og semla? Hvorfor ikke lage pannekakesemla, så får du spise begge deler. Her er en oppskrift på kardemomme pannekaker som enkelt forvandles til pannekakesemler. Mums!
Pannekakesemla
Lyst på pannekaker og semla? Hvorfor ikke lage pannekakesemla, så får du spise begge deler. Her er en oppskrift på kardemomme pannekaker som enkelt forvandles til pannekakesemler. Mums!
Ingredienser
8 stykker
2 egg
3 dl melk
1 1/2 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 krm salt
1 ts nymalt kardemomme
3 ss smeltet smør + smør for å steke i
2 egg
3 dl melk
1 1/2 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 krm salt
1 ts nymalt kardemomme
3 ss smeltet smør + smør for å steke i
Fyll/garnityr:
2 dl kremfløte
revet mandelmasse + litt melk
melis
2 dl kremfløte
revet mandelmasse + litt melk
melis
Visp opp eggene og vispe ned melken.
Tilsett mel, vaniljesukker, salt, kardemomme og smeltet smør og visp til en jevn røre. La stå i 10 minutter.
Varm en stekepanne på middels varme og smeltet smør i den.
Stek tynne pannekaker ved å helle røre i pannen og vri slik at røren fordeler seg ut i hele pannen. Vend pannekaken når røren har stivnet litt på overflaten og kanten er gyldengul.
Bland revet mandelmasse og litt melk. Rør sammen. Pisk kremen.
Legg mandelmassen og kremen i midten av pannekaken. Brett den gjerne sammen til en wrap!
Pudre over litt melis. Klar!
Tilsett mel, vaniljesukker, salt, kardemomme og smeltet smør og visp til en jevn røre. La stå i 10 minutter.
Varm en stekepanne på middels varme og smeltet smør i den.
Stek tynne pannekaker ved å helle røre i pannen og vri slik at røren fordeler seg ut i hele pannen. Vend pannekaken når røren har stivnet litt på overflaten og kanten er gyldengul.
Bland revet mandelmasse og litt melk. Rør sammen. Pisk kremen.
Legg mandelmassen og kremen i midten av pannekaken. Brett den gjerne sammen til en wrap!
Pudre over litt melis. Klar!