/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

PannekakesemlaTil 8 stykk2 egg3 dl melk1 1/2 dl hvetemel2 ts vaniljesukker1 krm salt1 ts malt kardemomme3 ss smeltet smør + smør for å steke iFYLL/GARNITYR2 dl kremfløteRevet mandelmasse + litt melkMelis
Fremgangsmåte:Visp opp eggene og vispe ned melken. Tilsett mel, vaniljesukker, salt, kardemomme og smeltet smør og visp til en jevn røre. La stå i 10 minutter. Varm en stekepanne på middels varme og smeltet smør i den. Stek tynne pannekaker ved å helle røre i pannen og vri slik at røren fordeler seg ut i hele pannen. Snu pannekaken når røren har stivnet litt på overflaten og kanten er gyldengul. Bland revet mandelmasse og litt melk. Rør sammen. Pisk kremen. Legg mandelmassen og kremen i midten av pannekaken. Brett den gjerne sammen til en wrap! Pudre over litt melis. Klar!

Pannekakesemla

Lyst på pannekaker og semla, svenskenes versjon av fastelavnsbolle? Hvorfor ikke lage pannekakesemla, så får du spise begge deler. Her er en oppskrift på kardemomme pannekaker som enkelt forvandles til pannekakesemler. Mums!
Ingredienser
Til 8 stykk
2 egg
3 dl melk
1 1/2 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 krm salt
1 ts malt kardemomme
3 ss smeltet smør + smør for å steke i
FYLL/GARNITYR
2 dl kremfløte
Revet mandelmasse + litt melk
Melis

Fremgangsmåte:

  1. Visp opp eggene og vispe ned melken.

  2. Tilsett mel, vaniljesukker, salt, kardemomme og smeltet smør og visp til en jevn røre. La stå i 10 minutter.

  3. Varm en stekepanne på middels varme og smeltet smør i den. Stek tynne pannekaker ved å helle røre i pannen og vri slik at røren fordeler seg ut i hele pannen. Snu pannekaken når røren har stivnet litt på overflaten og kanten er gyldengul.

  4. Bland revet mandelmasse og litt melk. Rør sammen. Pisk kremen.

  5. Legg mandelmassen og kremen i midten av pannekaken. Brett den gjerne sammen til en wrap!

  6. Pudre over litt melis. Klar!

Legg igjen en anmeldelse