/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Dekk på utendørs med middelhavstema

Dekk på utendørs med middelhavstema
Dekk på utendørs med middelhavstema
En av sommerens vakreste borddekkinger er som et postkort fra Positano, med hilsener fra det fantastiske og knallfargede Middelhavet. Dekk på utendørs med middelhavstema - slik får du til en av sesongens mest trendy borddekkinger!

Dekk bordet med Middelhavet som inspirasjon - 6 tips!

1. Tre & tekstiler

Velg et rustikt trebord for et autentisk middelhavsuttrykk, hvis du vil ha en mer rustikk look. Hvis du bruker en duk, velg en hvit eller lyseblå lin- eller bomullsduk for en fresh og ren base. Jobb med mye tekstiler. La løperen gjøre comeback, for eksempel i gult, gjerne med sitrondetaljer eller blomstermønster for å forsterke det italienske middelhavstemaet. Match med tøyservietter i samme gule nyanse.

2. Håndmalt keramikk

Bruk hvite tallerkener med håndmalte mønster i spennende, poppende farger, typiske for den italienske keramikkstilen fra regionen. Eksperimenter med keramikk i forskjellige former hvis du vil ta det et steg videre, og hvis du er veldig dristig - gå all in med helmønstrede tallerkener. Velg bestikk i rustfritt stål med et klassisk design, eller hvorfor ikke med bambusskaft som gir borddekkingen et koseligere uttrykk.

3. Glass i ulike nyanser

Sett frem vinglass for hvitvin og fargerike vann- eller lemonadeglass i forskjellige nyanser i blått og grønt, som minner om det klarblå Middelhavet. Tør også å satse på glass med mønster, kanskje med sitrusmotiv. Server avkjølt limoncello, hvitvin eller hjemmelaget sitronlemonade med masse isbiter!

4. Dekorer med blomster, sitrusfrukter & urter

Hva er vel en borddekking uten blomster? Lag enkle arrangement med hvite og gule blomster, som margueriter, solsikker eller sitronblomster som du setter i terrakottapotter eller glassvaser. Spre ut friske sitroner, lime og appelsiner langs bordet for å virkelig få middelhavsfølelsen. Legg til olivengrener eller friske urter som rosmarin og basilikum for å tilføre mer grønt og duft!

5. Den personlige touchen

Bruk håndskrevne kort for bordplasseringen, gjerne med navn skrevet på små sitronformede kort! For å overraske gjestene med noe ekstra: bruk små skåler med olivenolje og balsamico til dypping av brød på hver plass. Heng opp lyslenker eller små lykter over bordet for en koselig stemning når solen begynner å gå ned. Bruk lysestaker i gult eller messing med hvite lys for en mer elegant look.

6. Dekk bordet utendørs

Hvis det er mulig, dekk på utendørs med utsikt over en hage eller et vann for å etterligne kystmiljøet. Hvis du dekker på innendørs, bruk blå og hvite tekstiler og dekor som minner om havets bølgende nyanser.