/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Sommerborddekking med maritimt tema

Sommerborddekking med maritimt tema
Sommerborddekking med maritimt tema
La deg inspirere av vår sommerborddekking med maritimt tema og oppdag den nye vakre serien Sandhamn fra Stiernholm som lanseres akkurat i tide til sommerens festligheter. Omfavn alt vi elsker med sommeren i skjærgården, fra sommerborddekking til dekorasjon og porselen i maritimt tema.

Dekk opp til skjærgårdsfest - 4 tips

Et sommerlig dekket skjærgårdsbord med maritimt tema og beige, stripete servise kan skape en avslappet og elegant atmosfære for en sommerfest ved vannet, på bryggen for eksempel. Her kommer våre 5 beste tips for å skape en et perfekt dekket skjærgårdsbord:

1. Fargepaletten

Å få til fargene i en borddekking er alfa og omega. Fokuser på naturlige og maritime farger. Beige og hvitt er basen i borddekkingen, der du legger til blått for å få den maritime, men også sommerlige følelsen. Naturfarger og organiske materialer, for eksempel tre, jute og lin, gir den rustikke og naturlige touchen man ønsker her.

2. Borddekkingen

Bruk en hvit, sandfarget eller blå duk for å fremheve det stripete serviset. Oppdag for eksempel dukene og serviettene fra Stiernholms serie Eline. Alternativt kan du bruke en løper i jute eller grovt lin for et mer rustikt uttrykk. Sett tallerkene på bordbrikker av flettet sjøgress for en ekstra skjærgårdsfølelse. Match med enkelt, elegant bestikk i rustfritt stål eller med treskaft for å forsterke det naturlige temaet. Velg linservietter, enten i en nøytral farge som beige eller i en aksentfarge som marineblå. Knyt dem med hyssing eller bruk serviettringer i tre eller metall! Dekk på med enkle, klare glass for vann og vin. Hvis du ønsker å sette prikken over i’en, kan du velge glass med en lett blåtone for å matche det maritime temaet. Server forfriskende drikke som sitronvann, iste eller en avkjølende sommerlig punsj i store karafler.

3. Dekorasjoner

Pynt med markblomster eller enkle arrangement av grønne blader i glassvaser. Tenk på å holde det naturlig og enkelt. Plasser skjell, sjøstjerner og andre innslag fra havet på bordet for å skape den åpenbare maritime følelsen. Bruk lysestaker i metall eller lykter med telys for en koselig og avslappende stemning når mørket faller sent på sommerkvelden. For en mer festlig touch: Lag personlige bordplasseringer med små etiketter eller bilder festet til skjell eller små drivvedgrener.

4. Maten

Hva passer vel bedre enn en meny med skalldyr, fisk og andre delikatesser fra havet - det passer jo perfekt til temaet! Friske salater og grønnsaker i sesong gir farge og friskhet til borddekkingen og er oppfriskende på en varm sommerdag. Server nybakt brød og smør i rustikke kurver, og glem ikke å avslutte middagen med en ordentlig sommerdessert - hvorfor ikke rabarbrapai eller en jordbærkake!