/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Vår saftige sommerkakeKAKEBUNNEN6 middels store egg1 dl strøsukker1,5 dl potetmel1,5 dl hvetemel3 ts vaniljesukker2-3 ts bakepulverFYLL4 dl kremfløte2 ts vaniljesukker1-2 krm vaniljepulver, eller 1 vaniljestang0,75 dl strøsukker3 middels store eggeplommer0,3 dl maizena50 g romstemperert smør600-700 g jordbærGARNETYR200 g jordbærRips
Fremgangsmåte1. Begynn med å sette ovnen på 175°C og smør og bre en springform. Størrelsen på formen er valgfri men denne oppskriften avser en diameter på 18 cm for å kunne steke 2-3 mindre men tykkere bunner. Juster oppskriften avhengig av antall bunner og deres tykkelse.2. Visp opp egg og strøsukker luftig med håndmikser slik at røren blir hvit. Bland de tørre ingrediensene separat før du forsiktig vender dem ned i røren. Rør om til en jevn røre.3. Hell røren i den smurte formen og stek i nedre del av ovnen i cirka 25-30 minutter, avhengig av ovnstype og størrelse på formen. Ta ut kaken og la den avkjøles helt før du deler den.4. Visp opp fløten med håndmikser og vend ned vaniljesukkeret. Rør om.5. Nå er det på tide med vaniljekremen. Kok opp melken med vaniljepulveret i en kasserolle. Vil du heller bruke vaniljestang, deler du den på lengden og skraper ut frøene. Legg både skallet og frøene i en kasserolle sammen med melken og kok opp. La det avkjøles litt.6. Visp deretter strøsukker, eggeplommer og maizena med håndmikser. Hell litt av gangen røren ned i melken samtidig som du rører rundt. Fortsett med å varme blandingen på lav til middels varme under omrøring. Vær nøye med at den ikke brennes! La kremen tykne mens du sakte rører rundt. Ta bort kasserollen fra varmen og tilsett smøret under omrøring.7. Sett vaniljekremen i kjøleskapet for at den skal bli kald. 8. På tide å montere kaken! På første bunn strykes et generøst lag med vaniljekrem og skivede jordbær legges på. Oppå jordbærene legges et godt lag med krem samt neste bunnen. Denne bunnen bres med jordbærsyltetøy. Over legges jordbær og ytterligere et generøst lag krem samt neste bunn. Denne prosessen gjentas ettersom hvor mange bunner du vil ha.9. Dekorer med krem på det øverste laget. Del jordbærene i to og la gjerne det grønne være igjen for dekorasjonens skyld. Legg på kremen. Garnere ytterligere med rips eller valgfrie bær.

Vår saftige sommerkake

En staselig jordbærkake på fat er sommerens aller sikreste tegn, og den åpenbare desserten. Nyt sommerens friske og saftige smaker med vår deilige oppskrift på sommerkake med jordbær. Oppskriften vi har utviklet gir sommerkaken din det lille ekstra - med flere nydelige lag og massevis av jordbær!
Cerveras saftige sommerkake
Ingredienser
KAKEBUNNEN
6 middels store egg
1 dl strøsukker
1,5 dl potetmel
1,5 dl hvetemel
3 ts vaniljesukker
2-3 ts bakepulver

FYLL
4 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
1-2 krm vaniljepulver, eller 1 vaniljestang
0,75 dl strøsukker
3 middels store eggeplommer
0,3 dl maizena
50 g romstemperert smør
600-700 g jordbær

GARNETYR
200 g jordbær
Rips

Fremgangsmåte

1. Begynn med å sette ovnen på 175°C og smør og bre en springform. Størrelsen på formen er valgfri men denne oppskriften avser en diameter på 18 cm for å kunne steke 2-3 mindre men tykkere bunner. Juster oppskriften avhengig av antall bunner og deres tykkelse.
2. Visp opp egg og strøsukker luftig med håndmikser slik at røren blir hvit. Bland de tørre ingrediensene separat før du forsiktig vender dem ned i røren. Rør om til en jevn røre.
3. Hell røren i den smurte formen og stek i nedre del av ovnen i cirka 25-30 minutter, avhengig av ovnstype og størrelse på formen. Ta ut kaken og la den avkjøles helt før du deler den.
4. Visp opp fløten med håndmikser og vend ned vaniljesukkeret. Rør om.
5. Nå er det på tide med vaniljekremen. Kok opp melken med vaniljepulveret i en kasserolle. Vil du heller bruke vaniljestang, deler du den på lengden og skraper ut frøene. Legg både skallet og frøene i en kasserolle sammen med melken og kok opp. La det avkjøles litt.
6. Visp deretter strøsukker, eggeplommer og maizena med håndmikser. Hell litt av gangen røren ned i melken samtidig som du rører rundt. Fortsett med å varme blandingen på lav til middels varme under omrøring. Vær nøye med at den ikke brennes! La kremen tykne mens du sakte rører rundt. Ta bort kasserollen fra varmen og tilsett smøret under omrøring.
7. Sett vaniljekremen i kjøleskapet for at den skal bli kald.

8. På tide å montere kaken! På første bunn strykes et generøst lag med vaniljekrem og skivede jordbær legges på. Oppå jordbærene legges et godt lag med krem samt neste bunnen. Denne bunnen bres med jordbærsyltetøy. Over legges jordbær og ytterligere et generøst lag krem samt neste bunn. Denne prosessen gjentas ettersom hvor mange bunner du vil ha.
9. Dekorer med krem på det øverste laget. Del jordbærene i to og la gjerne det grønne være igjen for dekorasjonens skyld. Legg på kremen. Garnere ytterligere med rips eller valgfrie bær.

Legg igjen en anmeldelse