Feire pannekakedagen

Feire pannekakedagen
Pannekaker kan lages på like mange måter som det finnes jern. Pletter, tynne, amerikanske, glutenfrie… Listen er lang! Her byr vi på 4 forskjellige oppskrifter på pannekaker. Smaken er som baken, det vil si delt. Uansett hvis du foretrekker klassiske pannekaker eller noe med en tvist, finner du det her!
Byr på noe som får deg til å imponere gjestene - kardemommesmakende pannekake knuter fylt med mandelmasse og krem. Den ultimate oppskriften hvis du vil feire både pannekakenes og fastelavns dagen i ett.
Ingredienser
8-10 stk pannekaker

2½ dl hvetemel
1 ts kardemomme, malt
½ ts salt
6 dl melk
3 egg
Smør til steking

FYLL
2 dl fløte

MANDELMASSE
2 dl mandelmel
1½ dl melis
1 krm salt
2-4 ss melk

TOPPING
1 ss melis

Stekesnøre eller lignende
Slik gjør du:
Pannekaker:
1. Bland mel, kardemomme og salt i en bolle. Visp ned halvparten av melken og visp til en jevn røre. Visp i resten av melken og til slutt eggene, ett om gangen.
2. Smelt smør i pannekakepannen og stek tynne pannekaker. Legg til siden for å avkjøles.
Montering:
3. Rør sammen mandelmel, sukker, salt og melk til en kremet mandelmasse.
4. Visp fløten til en fast krem.
5. Klipp snørene i passende lengde.
6. Legg mandelmasse og krem i midten av pannekaken. Samle sammen kantene og knyt forsiktig sammen pannekaken til en knute. Pudre over med melis.
Prøve en sunn touch til klassiker! Topp med bær og nøtter for en ekstra vitaminboost.
Ingredienser

ca 8 små pannekaker

2 dl havremel (eller 4 dl havregryn som du mikser til et fint mel)
1 banan
3 egg
1 dl melk
2 ss rapsolje
2 ts bakepulver
1 ss honning
Litt salt



Slik gjør du:
Miks havregrynene dine til et fint mel hvis du ikke bruker ferdig havremel. Bland deretter sammen alle ingrediensene til en jevn røre. La røren stå og svelle i ca 20 minutter.
Stek på middels varme til pannekakene er fint stekt og server med frukt og bær!
Varier med amerikanse pannekaker. Stek mange, bygg et lite pannekaketårn og ringle over rikelig med lønnesirup og strø på pekannøtter for den ultimale opplevelsen!
Ingredienser
2½ dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ss sukker
1 krm salt
2½ dl melk
2 ss smeltet smør
1 egg

Krydrede pannekaker, legg til:

1½ ts kanel
1½ ts malt ingefær
Slik gjør du:
1.Mål opp alle tørre ingredienser og bland.
2. Visp først ned melken, deretter smøret og til slutt egget.
3. Klikk ut en klikk røre per pannekake og stek til den har fått en fin farge.
Tips! Ved å tilsette en desiliter kullsyrevann i røren blir de tynne pannekakene dine ekstra sprø og gode!
En klassiker er en klassiker! Tynne, sprø og umotståelige. Topp med en stor klatt krem - eller hvorfor ikke favorittisen din?
Klassiske sprø pannekaker
INGREDIENSER

2,5 dl hvetemel
5 dl melk
1 dl kullsyrevann
3 egg
100 g smør
3 ss olje
Slik gjør du:
Mål opp alle tørre ingredienser og bland. Rør ned melken, eggene og kullsyrevannet.
Stek hver pannekake i smør til de har fått en fin farge.