/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Iskrem i store mengder!

Ta høyde for sommervarmen og avkjøl deg med din egen hjemmelagde iskrem. Gelato, slush, en kald saftis eller en klassisk kremet kuleis - kun fantasien setter grensene!
Iskrem i store mengder!
Iskrem i store mengder!
Sommeren er endelig her! Hva passer vel ikke bedre da enn iskrem i store mengder - som du dessuten lager helt selv?
Iskrem passer jo til alle anledninger, uansett om det er en avkjølende jordbæris som nytes på en varm sommerdag eller vaniljeis med varm karamellsaus når regnet plasker ned! Hvorfor ikke dra på litt ekstra på iskremfronten i sommer, eksperimentere og prøve noe nytt. Prøv å lage en sofistikert sorbet - eller en kul slush som både liten og stor kommer til å elske! Eller en klassisk saftis når varmebølgen slår inn. For å lage din egen is kan du enten gjøre det enkelt og ta i bruk en praktisk iskremmaskin - eller gå all in på håndverket ved å fryse iskremrøre i en form og røre rundt selv innimellom!
Her finner du leskende is-tips og produkter som forvandler hjemmet ditt til byens beste isbar!

Sitronis - servert i sitron

Imponer gjestene dine med å by på en av sommerens største trender - server isen din i det som den er laget av. Kanskje det høres litt rart ut, men faktum er at wow-faktoren her er vanskelig å slå! Slik lager du en sitronis som du serverer i - nettopp sitroner:
1 egg
2 eggeplommer
2,5 dl melis
3 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
2 stk sitroner å servere i
1. Visp sammen eggene, eggeplommene, melisen og vaniljesukkeret slik at det får en luftig konsistens.
2. Visp fløten med en håndmikser slik at den blir luftig i en separat bakebolle.
3. Bland sammen rørene og adder revet sitronskall og saft fra sitronene.
4. Legg røren i en iskremmaskin og kjør til du får den konsistensen du ønsker. Bemerk at den ikke skal bli for rennete for at den skal kunne ligge på sitronene.
5. Del sitronen i to deler, men legg snittet til ¾ av frukten slik at det blir som en hatt. Grav ut sitronen.
6. Server iskremen umiddelbart i den utgravde sitronen og sett på “hatten”!

Hvilken iskremmaskin skal du velge?

Hvilken iskremmaskin skal man egentlig velge? Iskremmaskiner kommer i forskjellige former, størrelser og med en rekke funksjoner. Det du trenger å fundere over er for hvilket formål iskremmaskiner er til, og hvilken funksjon den skal fylle på kjøkkenet ditt - og i ditt liv! Er det viktig at det går superraskt å lage iskrem så du slipper å kjøle den ned i flere timer? Er det derimot viktigere at du kan lage masse iskrem på en gang? Ønsker du å ha mulighet til å lage sorbet, frozen yoghurt eller gelato også? Avhengig av hvilke bokser du krysser av, er det lurt å velge en iskremmaskin deretter.
En iskremmaskin er en kjøkkenmaskin som brukes for å lage hjemmelaget is på en rask og enkel måte. Ved å blande, fryse og røre rundt ingrediensene til perfeksjon, gir iskremmaskiner deg mulighet til å skape kremet og smaksrik iskrem, akkurat slik du vil ha den! På Cervera har vi mange forskjellige iskremmaskiner i forskjellige prisklasser - for ulike formål.
I vår store guide kan du lese om hvilke ulike typer som finnes, størrelser, hvordan en iskremmaskin fungerer, rengjøring og selvfølgelig deler vi våre beste iskremoppskrifter.

Prikken over i’en - iskremtilbehør

Isopplevelsen ender ikke kun med å lage en skikkelig god iskrem - presentasjonen utgjør jo minst halve opplevelsen med å spise is. Iskrem er dessuten en slik dessert der det finnes uendelige forskjellige måter å servere den på - samt å dekorere den. Du kan for eksempel servere iskremen din i alt fra søte små skåler i porselen eller glass - eller gjøre det litt mer luksuriøst med et beger på fot. Hvorfor ikke servere iskrem fra et glass - for eksempel et eksklusivt champagneglass, som plutselig fikk ytterligere et bruksområde. Snakk om å sette prikken over i’en! Det samme gjelder når det kommer til valg av skje - vil du ha en klassisk skje i sølv, eller kanskje i et morsommere metall? Eller hva sier du om en fin liten skje med håndtak i bambus? Serverer du en slush, finnes det en mengde morsomme sugerør å dekorere presentasjonen med.
Og toppingen - strøssel og sauser i all ære, men har du prøvd å pynte isen din med for eksempel spiselige blomster som stemorsblomst, syrin eller tagetes. Her snakker vi om å ta iskrem din til nye høyder!

Enkel blåbæris

For å lage en enkel, men utrolig god, blåbæris trenger du kun noen få ingredienser:
300 gram frosne eller ferske blåbær
3 dl kremfløte
3 stk egg
1 ts vaniljesukker
5 ss melis
1. Visp sammen egg, vaniljesukker og melis.
2. Tilsett blåbærene og visp litt slik at blåbærene moses litt og røren blir blå.
3. Visp fløten. Rør den forsiktig ned i blåbærrøren.
4. Hell røren i en form og sett den i fryseren. Rør rundt etter ca 2 timer og frys den deretter i 2 timer til.

Sitrongin slush

Visste du at du kan lage så mye mer i en iskremmaskin enn bare tradisjonell kuleis? Du kan for eksempel lage gelato eller slush. Hvorfor ikke prøve å lage en slush-drink som du kan avkjøle deg selv og gjestene dine med i sommer? Du trenger:
2 dl presset sitronjuice
Sitronzest fra en hel sitron
1,5 dl sukkerlake
1 dl vann
8 cl gin
1. Bland alle ingrediensene rett i iskremmaskinen.
2. Hell i ginen til sist.
3. La den gå i iskremmaskinen i ca 20-25 minutter for å få slush-konsistens.