
Fremgangsmåte1. Del persilleroten i små biter. Kok raskt til de blir myke og skyll i kaldt vann.2. Finhakk dill og rødløk. Bland sammen alle ingrediensene til skagenrøren.3. Finhakk rødløk og gressløk til tunfiskrøren og bland alle disse ingrediensene også.4. Skiv rugbrødet tynt. Bre deretter på rørene, to lag av hver.5. Bre deretter havrefraiche tynt rundt de små kakene slik at man ser lagene imellom.6. Dekorer med agurk, rom og urter.
Vegansk smørbrødkake med vårprimører
Smørbrødkaken, eller Smörgåstårtan, er en tidløs klassiker i den svenske festtradisjonen. Her finner du oppskriften på en vegansk smørbrødkake med herlige vårprimører. Fylt med en kreativ vegansk "skagenrøre" laget av persillerot og tangkaviar, samt et plantebasert "tunfiskfyll". Topp den med sprø agurk og tangkaviar for å gi smørbrødkaken din det lille ekstra. Hos oss på Cervera finner du oppskriften på denne gode veganske smørbrødkaken og alle redskapene du måtte trenge.

Ingredienser
"SKAGEN" FYLL
2 dl vegansk majones
2 store persillerot
1/2 rødløk
3 ss tangkaviar
1 dl dill
1 klype cayennepepper
1 sitron, saft og zest
Salt
Svart pepper
"TUNFISK" FYLL
140 g toonish i majones
2 dl havrefraiche
1/2 dl gressløk
1/2 rødløk
1 sitron, zesten
1 rugbrød
Tangrom
1 agurk
1 dl havrefraiche
Fremgangsmåte
1. Del persilleroten i små biter. Kok raskt til de blir myke og skyll i kaldt vann.
2. Finhakk dill og rødløk. Bland sammen alle ingrediensene til skagenrøren.
3. Finhakk rødløk og gressløk til tunfiskrøren og bland alle disse ingrediensene også.
4. Skiv rugbrødet tynt. Bre deretter på rørene, to lag av hver.
5. Bre deretter havrefraiche tynt rundt de små kakene slik at man ser lagene imellom.
6. Dekorer med agurk, rom og urter.