/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

VästerbottenpaiPAIDEIG3 dl hvetemel125 g smør1 ss vannFYLL3 egg3 dl rømme150 g revet västerbottenost½ ts salt
Fremgangsmåte1. Del kjøleskapskaldt smør i små biter og bland med melet. Tilsett vann og jobb sammen deigen med fingrene, uten å overarbeide den. La den hvile minst 30 minutter dekket til i kjøleskapet.2. Trykk ut deigen i en paiform, 24 cm i diameter. Forstek i 10-15 minutter på 225 grader. Ta ut formen og senk varmen til 200 grader.3. Visp eggene til skum og bland med rømmen og tilsett deretter den revne osten og salt.4. Fyll paien med osteblandingen og sett i ovnen. Stek paien til den blir gyllen , i ca 25 minutter.

Västerbottenpai

Västerbottenpai, VB pai eller vesterbotten pai. Kjær oppskrift har mange navn.
I denne herlige oppskriften på västerbottenpai får du oppleve den unike smaken som har gjort denne paien elsket i Sverige. Med sitt sprø paiskall og kremete fyll av smaksrik Västerbottenost blir hver bit en smakseksplosjon.
La deg inspireres av Cerveras gode oppskrift til skalldyrfesten, koldtbordet eller til hverdags.
Västerbottenpai
Ingredienser
PAIDEIG
3 dl hvetemel
125 g smør
1 ss vann
FYLL
3 egg
3 dl rømme
150 g revet västerbottenost
½ ts salt

Fremgangsmåte

1. Del kjøleskapskaldt smør i små biter og bland med melet. Tilsett vann og jobb sammen deigen med fingrene, uten å overarbeide den. La den hvile minst 30 minutter dekket til i kjøleskapet.
2. Trykk ut deigen i en paiform, 24 cm i diameter. Forstek i 10-15 minutter på 225 grader. Ta ut formen og senk varmen til 200 grader.
3. Visp eggene til skum og bland med rømmen og tilsett deretter den revne osten og salt.
4. Fyll paien med osteblandingen og sett i ovnen. Stek paien til den blir gyllen , i ca 25 minutter.

Västerbottenpai, et kulinarisk mesterverk

Västerbottenpai har en interessant historie som strekker seg tilbake til 1800-tallet i regionen Västerbotten, nord i Sverige. Osten skal ha oppstått fra et rent uhell da Ulrika Eleonora Lindström var mer opptatt av en kjekk melkedreng enn å passe på ystekaret. I stedet for å kaste osten bestemte hun seg for å smake på den og ble positivt overrasket over den deilige smaken.
Siden den gang har Västerbottenost og pai blitt en elsket del av svensk matkultur og er en klassiker som serveres til forskjellige anledninger, som bursdager, bryllup, midtsommerfeiring og andre festligheter. Det kremete fyllet baseres på den unike og karakteristiske Västerbottenosten, som gir paien dens distinkte smaksprofil.
I dag er Västerbottenpai en ikonisk svensk matrett som er populær både i Sverige og internasjonalt. Det er et kulinarisk mesterverk som representerer den rike matkulturen og tradisjonene i Västerbotten.

Legg igjen en anmeldelse