
Fremgangsmåte:Sett ovnen på 225°C.
Hakk sammen mel og smør til en smulete masse og tilsett vann, jobb raskt sammen til en deig. Trykk ut deigen i en form og la den stå kaldt i 30 minutter. Forstek paiskallet i 10 minutter.
Skyll og strimle purreløken og fres den myk i en stekepanne med smør. Legg over i paiskallet. Strø over strimlet laks og avokado oppdelt i terninger.
Visp sammen egg, melk, fløte, ost, dill, salt og pepper og hell i formen.
Stek i ca 45 minutter og la den avkjøles.
Laks- og avokadopai

Ingredienser
Til 6-8 porsjoner
PAIDEIG
4 dl hvetemel
175 g smør eller margarin
3 ss kaldt vann
FYLL
½ purreløk
1 ss smør eller margarin
300 g kaldrøkt laks
1 avokado
EGGBLANDING
4 egg
4 dl melk
1½ dl kremfløte
2 dl revet ost
Dill
Salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 225°C.
- Hakk sammen mel og smør til en smulete masse og tilsett vann, jobb raskt sammen til en deig. Trykk ut deigen i en form og la den stå kaldt i 30 minutter. Forstek paiskallet i 10 minutter.
- Skyll og strimle purreløken og fres den myk i en stekepanne med smør. Legg over i paiskallet. Strø over strimlet laks og avokado oppdelt i terninger.
- Visp sammen egg, melk, fløte, ost, dill, salt og pepper og hell i formen.
- Stek i ca 45 minutter og la den avkjøles.