/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Laks- og avokadopaiTil 6-8 porsjonerPAIDEIG4 dl hvetemel175 g smør eller margarin3 ss kaldt vannFYLL½ purreløk1 ss smør eller margarin300 g kaldrøkt laks1 avokadoEGGBLANDING4 egg4 dl melk1½ dl kremfløte2 dl revet ostDillSalt og pepper
Fremgangsmåte:Sett ovnen på 225°C. Hakk sammen mel og smør til en smulete masse og tilsett vann, jobb raskt sammen til en deig. Trykk ut deigen i en form og la den stå kaldt i 30 minutter. Forstek paiskallet i 10 minutter. Skyll og strimle purreløken og fres den myk i en stekepanne med smør. Legg over i paiskallet. Strø over strimlet laks og avokado oppdelt i terninger. Visp sammen egg, melk, fløte, ost, dill, salt og pepper og hell i formen. Stek i ca 45 minutter og la den avkjøles.

Laks- og avokadopai

Laks- og avokadopai
Ingredienser
Til 6-8 porsjoner

PAIDEIG
4 dl hvetemel
175 g smør eller margarin
3 ss kaldt vann

FYLL
½ purreløk
1 ss smør eller margarin
300 g kaldrøkt laks
1 avokado

EGGBLANDING
4 egg
4 dl melk
1½ dl kremfløte
2 dl revet ost
Dill
Salt og pepper

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 225°C.

  2. Hakk sammen mel og smør til en smulete masse og tilsett vann, jobb raskt sammen til en deig. Trykk ut deigen i en form og la den stå kaldt i 30 minutter. Forstek paiskallet i 10 minutter.

  3. Skyll og strimle purreløken og fres den myk i en stekepanne med smør. Legg over i paiskallet. Strø over strimlet laks og avokado oppdelt i terninger.

  4. Visp sammen egg, melk, fløte, ost, dill, salt og pepper og hell i formen.

  5. Stek i ca 45 minutter og la den avkjøles.

Legg igjen en anmeldelse