
InstruksjonerGni inn fonduegrytens bunn og vegger med en delt hvitløksbåt. Bland den rivne osten med en spiseskje maizena. Varm opp vinen i gryten på middels varme, straks før det begynner å boble senker du til lav varme. Tilsett den rivne osten samtidigt som du rører rundt. Når osten er helt smeltet og du har en jevn, fin masse krydrer du med litt salt og hvitpepper. Hvis du ønsker kan du i tillegg addere noen dråper sitronjuice og/eller litt ferskrevet muskatnøtt.
Klassisk ostefondue
Ingredienser
4 porsjoner
Ca. 600 gram revet ost, gjerne en blanding av emmentaler og gruyère
1 hvitløksbåt
3 dl hvitvin
1 ss maizenaredning
Salt
Hvitpepper
Evt. Muskatnøtt
Evt. Sitronjuice
Instruksjoner
- Gni inn fonduegrytens bunn og vegger med en delt hvitløksbåt.
- Bland den rivne osten med en spiseskje maizena.
- Varm opp vinen i gryten på middels varme, straks før det begynner å boble senker du til lav varme. Tilsett den rivne osten samtidigt som du rører rundt.
- Når osten er helt smeltet og du har en jevn, fin masse krydrer du med litt salt og hvitpepper. Hvis du ønsker kan du i tillegg addere noen dråper sitronjuice og/eller litt ferskrevet muskatnøtt.