TERIYAKISAUS1,5 ts revet ingefær0,5 dl teriyakisausWOK3 ss olivenolje1-2 ss sitronsaft1 gulrot, i strimler0,5 stk purreløk, i strimler1 hvitløksfedd, skivet1 ts sesamolje1 bit hvitkål, i strimlerSalt og pepper2 ss hvite sesamfrø4 stk laksefilérTIL SERVERINGLime, til garnetyr
Fremgangsmåte1.23.TIPS!
Teriyaki-laks
Ingredienser
TERIYAKISAUS
1,5 ts revet ingefær
0,5 dl teriyakisaus
WOK
3 ss olivenolje
1-2 ss sitronsaft
1 gulrot, i strimler
0,5 stk purreløk, i strimler
1 hvitløksfedd, skivet
1 ts sesamolje
1 bit hvitkål, i strimler
Salt og pepper
2 ss hvite sesamfrø
4 stk laksefilér
TIL SERVERING
Lime, til garnetyr
Fremgangsmåte
1. Bland Teriakisausen med ingefær. Pensle laksen med sausen ocg spar litt til woken. Legg laksefilén i en smurt ovnssikker form, strø over sesamfrø. Tilbered laksen i ca 10-12 minutter i ovnen (200 grader) eller stek den i stekepannen.
2. Varm opp oljen i en wokpanne. Wok grønnsakene og hvitløken raskt og smaksett med resten av teryakisausen og sitron. Smak av med sesamolje, salt og pepper.
3. Server laksen med limebåter, ris og grønnsakswoken.
TIPS! Smaksett gjerne med frisk rød chilli for å få en sterkere rett.