Handlekurv(0 produkter)

Din handlekurv er tom

Favoritter

Handlekurv(0 produkter)

Din handlekurv er tom

Dampet hel fisk med svarte bønner - Qīngzhēng dòuchǐ yú6 porsjoner, som en del av et måltidMARINERT FISK:Hel hvit fisk 1 stk/1 kgShaoxingvin 2 ssSaltIngefær 5 cmVårløk 1 stkSAUS OG GARNITYR:Vårløk 4 stkFermenterte svarte bønner 3 ssHvitløksfedd 5 stkIngefær 5 cmShaoxingvin 2 ssLys kinesisk soya 3 ss + 2 ssSukker 1 ssTIL SERVERING:Nøytral olje 4 ssLys kinesisk soya 2 ss
Å servere en hel fisk er noe av det mest imponerende man kan gjøre som middagsvert. Egentlig er det ikke spesielt vanskelig, men det kommer garantert til å se utrolig imponerende ut. Den største utfordringen er å finne en måte å dampkoke fisken på. Har man dampfunksjon på ovnen er det enkelt. Men det går også fint å dele fisken på midten slik at den får plass i to bambuskurver stablet på hverandre. Sett bare varsomt sammen fisken igjen før servering og dekk skjøten med garnityren. Eller så lager du bare oppskriften med fiskefiléer og justerer koketiden deretter. Hvordan man enn gjør det, er dette en utrolig god måte å spise fisk på. Til denne oppskriften anbefales fisk med hvitt kjøtt som uer, havabbor, dorade eller gjørs. Be gjerne fiskehandleren om å rense og filetere fisken så slipper du å gjøre det hjemme.

Dampet hel fisk med svarte bønner - Qīngzhēng dòuchǐ yú

Dampet hel fisk med svarte bønner - Qīngzhēng dòuchǐ yú
Dampet hel fisk med svarte bønner - Qīngzhēng dòuchǐ yú
Å servere en hel fisk er noe av det mest imponerende man kan gjøre som middagsvert. Egentlig er det ikke spesielt vanskelig, men det kommer garantert til å se utrolig imponerende ut. Den største utfordringen er å finne en måte å dampkoke fisken på. Har man dampfunksjon på ovnen er det enkelt. Men det går også fint å dele fisken på midten slik at den får plass i to bambuskurver stablet på hverandre. Sett bare varsomt sammen fisken igjen før servering og dekk skjøten med garnityren. Eller så lager du bare oppskriften med fiskefiléer og justerer koketiden deretter. Hvordan man enn gjør det, er dette en utrolig god måte å spise fisk på. Til denne oppskriften anbefales fisk med hvitt kjøtt som uer, havabbor, dorade eller gjørs. Be gjerne fiskehandleren om å rense og filetere fisken så slipper du å gjøre det hjemme.
Ingredienser
6 porsjoner, som en del av et måltid

MARINERT FISK:
Hel hvit fisk 1 stk/1 kg
Shaoxingvin 2 ss
Salt
Ingefær 5 cm
Vårløk 1 stk
SAUS OG GARNITYR:
Vårløk 4 stk
Fermenterte svarte bønner 3 ss
Hvitløksfedd 5 stk
Ingefær 5 cm
Shaoxingvin 2 ss
Lys kinesisk soya 3 ss + 2 ss
Sukker 1 ss
TIL SERVERING:
Nøytral olje 4 ss
Lys kinesisk soya 2 ss
Dampet hel fisk laget av Jimmy Guo
  1. Rens og plukk ut av fisken om det ikke allerede er gjort. Skjær tre snitt gjennom kjøttet, ned til beinet, på begge sider av fisken. Gni den inn med 2 ss shaoxingvin og krydre godt med salt. Fyll magen med noen skiver ingefær og den hele vårløken.

  2. Skill den grønne og den hvite delen på vårløken, del de hvite delene på langs og sett til side. Strimle de grønne bladene så fint du klarer og legg i en skål med iskaldt vann.

  3. Skyll de fermenterte bønnene under rennende vann.

  4. Hakk bønnene, hvitløken og ingefæren fint.

  5. Varm opp 2 ss olje i en panne eller wok på middels varme. Stek bønnene, hvitløken og ingefæren i 1-2 minutter til de dufter godt. Tilsett shaoxingvin, soya og sukker, la det koke opp og ta av varmen.

  6. Legg de hvite delene av vårløken som en seng på et fat som tåler varme. Dette tillater luftsirkulasjon under fisken og gir en jevnere tilberedning. Legg fisk på vårløken og fordel bønnesausen over fisken.

  7. Dampkok hele fisken i 10-15 minutter, eller til kjøttet slipper beinet.

  8. Løft ut hele fatet med fisken (bruk hansker!) og hell forsiktig bort væsken som har samlet seg på fatet. Garnér med en strimlede vårløken og ringle over 2 ss soya.

  9. Varm opp 4 ss olje til den akkurat blir rykende varm og hell den over fisken ved bordet.

  10. Server til applaus.