/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Chongqing chicken - Là zi jī4 porsjoner, som en del av et måltidFRITERT KYLLING:Kyllinglårfilé 400 gLys kinesisk soya 1 ssShaoxingvin 2 ssKyllingpulver 1 ssFlaksalt 1 tsHvitpepper 1 krmEgg 1 stkPotetmel 3 dlKRYDDERBLANDING:Sichuanpepper 2 tsFennikelfrø 1 tsFlaksalt 1 tsThai chili flakes 1-3 tsSukker 1 tsMSG 1 tsWOK:Tørket hel chili 3 dlHvitløksfedd 4 stkIngefær 5 cmVårløk 2 stkKoriander 1 dlNøytral olje til friteringSichuanpepper 1 ssUsaltede peanøtter 0,5 dlRistede sesamfrø 1 ss
På tross av den nesten absurde mengden chili, er denne ikoniske retten fra Chongqing absolutt ikke så sterk som den ser ut. Her brukes den tørkede chilien hovedsakelig for å gi oljen en herlig stekt aroma og den tilfører faktisk kun veldig lite sterkhet. Derfor anbefales det å bruke chili av typen jing tiao eller facing heaven. Sterkheten får man i stedet ved å krydre med thai chiliflakes, hvor du selvfølgelig velger selv hvor mye du tar. Her er det også mulig å gjøre retten vegetarisk ved å enkelt bytte ut kyllingen med blomkål.

Chongqing chicken - Là zi jī

Chongqing chicken - Là zi jī
Chongqing chicken - Là zi jī
På tross av den nesten absurde mengden chili, er denne ikoniske retten fra Chongqing absolutt ikke så sterk som den ser ut. Her brukes den tørkede chilien hovedsakelig for å gi oljen en herlig stekt aroma og den tilfører faktisk kun veldig lite sterkhet. Derfor anbefales det å bruke chili av typen jing tiao eller facing heaven. Sterkheten får man i stedet ved å krydre med thai chiliflakes, hvor du selvfølgelig velger selv hvor mye du tar. Her er det også mulig å gjøre retten vegetarisk ved å enkelt bytte ut kyllingen med blomkål.
Ingredienser
4 porsjoner, som en del av et måltid

FRITERT KYLLING:
Kyllinglårfilé 400 g
Lys kinesisk soya 1 ss
Shaoxingvin 2 ss
Kyllingpulver 1 ss
Flaksalt 1 ts
Hvitpepper 1 krm
Egg 1 stk
Potetmel 3 dl
KRYDDERBLANDING:
Sichuanpepper 2 ts
Fennikelfrø 1 ts
Flaksalt 1 ts
Thai chili flakes 1-3 ts
Sukker 1 ts
MSG 1 ts
WOK:
Tørket hel chili 3 dl
Hvitløksfedd 4 stk
Ingefær 5 cm
Vårløk 2 stk
Koriander 1 dl
Nøytral olje til fritering
Sichuanpepper 1 ss
Usaltede peanøtter 0,5 dl
Ristede sesamfrø 1 ss
  1. Del kyllingen i 3 cm store biter.

  2. Mariner med soya, shaoxingvin, kyllingpulver, salt, hvitpepper og et vispet egg. La stå mens du forbereder øvrige ingredienser.

  3. Varm opp en wok på middels høy varme. Rist sichuanpepper og fennikelfrø til det dufter godt og begynner å ryke. Hell over krydderne i en morter, tilsett flaksalt, valgfri mengde thai chili flakes, sukker og MSG. Mal til et fint pulver og sett til side.

  4. Klipp den tørkede chilien i 2 cm store biter og rist ut kjernene så godt du klarer. Kast kjernene og sett chilien til side. Hakk hvitløken, del ingefæren i fyrstikktynne strimler. Skill på den grønne og den hvite delen på vårløken. Hakk den hvite og skjær den grønne i 5 cm lange biter. Hakk korianderen grovt. Sett til side.

  5. Varm opp en wok med ca 5 cm olje til 180 grader.

  6. Panér kyllingen i potetmelet. Jobb i 2-3 omganger, legg ned bitene en og en i oljen og friter i 3-4 minutter til de blir gyllenbrune og sprø. Rør forsiktig fra tid til annen med en hullsleiv. La de renne av på en rist eller husholdningspapir.

  7. Når all kyllingen er fritert, skru av varmen og hell oljen i en kasserolle. Tørk ut av woken.

  8. Hell tilbake 5 ss av frityroljen. Sett på middels varme og tilsett sichuanpepperen, hvitløken, ingefæren og den hvite delen av vårløken. Wok i et par minutter til det begynner å dufte godt.

  9. Tilsett den tørkede chilien. Rør konstant til chilien dufter godt og begynner å mørkne i fargen. Vær forsiktig så ikke den brennes og senk varmen ved behov.

  10. Tilsett kyllingen, hele peanøtter og krydderblandingen i woken og vend rundt.

  11. Skru av varmen og vend til slutt ned sesamfrø, den grønne delen av vårløken og korianderen. Server!