/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Dumplings - Jiǔcài jiǎoziCa 60 dumplingsDEIG:Hvetemel 400 gVarmt vann (70 grader) 220 mlFYLL:Svinekjøttdeig (20% fett) 400 gIngefær 3 cmMalt hvitpepper 2 krmSesamolje 1 ssLys kinesisk soya 2 ssSukker 2 tsMSG ½ tsVann 2 ssFlaksalt 1 tsKinesisk gressløk 200 gNøytral olje til stekingTIL SERVERING:ChinkiangeddikIngefærChiliolje eller chilikrispLys kinesisk soya
Nesten hver matkultur har sin egen versjon av en deigknute - og jeg tror at det er noe spesielt med nettopp omsorgen som alltid ligger bak. Mat som er tilberedt med kjærlighet smaker alltid godt og matelskere verden rundt føler en spesiell sentimentalitet for mormors kjøttkaker, nonnas ravioli eller babushkas pierogi. For meg er det ingenting som smaker så mye barndom som disse jiaoziene fylt med svinekjøtt og kinesisk gressløk. Denne deigen fungerer like godt å steke, koke og dampes, personlig foretrekker jeg alltid de stekte med sin gyllenbrune sprøhet.

Dumplings - Jiǔcài jiǎozi

Dumplings - Jiǔcài jiǎozi
Dumplings - Jiǔcài jiǎozi
Nesten hver matkultur har sin egen versjon av en deigknute - og jeg tror at det er noe spesielt med nettopp omsorgen som alltid ligger bak. Mat som er tilberedt med kjærlighet smaker alltid godt og matelskere verden rundt føler en spesiell sentimentalitet for mormors kjøttkaker, nonnas ravioli eller babushkas pierogi. For meg er det ingenting som smaker så mye barndom som disse jiaoziene fylt med svinekjøtt og kinesisk gressløk. Denne deigen fungerer like godt å steke, koke og dampes, personlig foretrekker jeg alltid de stekte med sin gyllenbrune sprøhet.
Ingredienser
Ca 60 dumplings

DEIG:
Hvetemel 400 g
Varmt vann (70 grader) 220 ml
FYLL:
Svinekjøttdeig (20% fett) 400 g
Ingefær 3 cm
Malt hvitpepper 2 krm
Sesamolje 1 ss
Lys kinesisk soya 2 ss
Sukker 2 ts
MSG ½ ts
Vann 2 ss
Flaksalt 1 ts
Kinesisk gressløk 200 g
Nøytral olje til steking
TIL SERVERING:
Chinkiangeddik
Ingefær
Chiliolje eller chilikrisp
Lys kinesisk soya
Dumplings i dampkurv
Kinesisk gressløk eller garlic chives finnes i de fleste asiatiske matbutikker. Den har en mild, søt hvitløksmak og gjenkjennes på sine lange, flate blader. Den beste erstatningen er fersk ramsløk, som er veldig lik i smak. Om man ikke har det går det fint å bruke den grønne toppen på vårløken, men reduser i så fall mengden til halvparten.
  1. Hell melet i en skål og tilsett vannet under omrøring. Elt sammen deigen med hendene, først noen ganger i skålen og deretter ca 5 minutter på benken til deigen er jevn. Pakk den inn i plastfolie og la hvile i minst 20 minutter.
  2. Hakk gressløken fint og riv ingefæren. Rør sammen alle ingrediensene til fyllet, bortsett fra gressløken. Bland til den er helt jevn. Dette gjør at fyllet holder seg sammen og får rett tekstur. Rør deretter i gressløken. Smak på fyllet ved å steke en bit i pannen eller i mikroen og smak av med mer salt. Fyllet bør være noe overkrydret for å kunne gi smak til deigen.
  3. Del deigen i to biter. Legg den ene i plast og rull ut den andre til en 3 cm tykk pølse. Skjær i jevnstore biter, 3x3 cm. Kjevle ut hver deigbit til en 7-8 cm stor sirkel, legg på litt fyll, en toppet teskje, og brett sammen til en dumpling. Hvis deigen føles tørr eller vanskelig å få sammen, kan du fukte kanten med litt vann. Legg dem på underlag med mel mens du bretter resten.
Stekte dumplings
Varm opp ca 2 ss olje i en non-stick panne. Stek dumplingsene 2-3 minutter til de har fått fin farge på undersiden. Tilsett 2 dl vann og dekk med lokk. La de dampkoke i 6 minutter under lokk. Ta deretter bort lokket og la de blir sprø på undersiden.
Dampede dumplings
Legg dumplings på en bit bakepapir i en bambuskurv. Kok opp vann på høy varme og dampkok på middels varme i 6 minutter.
Kokte dumplings
Kok dumplings i lettsaltet vann i 4-5 minutter.
Strimle ingefæren tynt. Sett frem chinkiangeddik, lys kinesisk soya, chiliolje eller chilikrisp og la hver og en komponere sin egen saus.
Tips: Hvis du lager flere dumplings enn det du klarer å spise, går det fint å stykkfryse dem før de tilberedes. Legg dem i så fall på bakepapir på et brett og sett i fryseren. Legg dem etter 3 timer i en plastpose slik at de ikke tørker ut. Fryste dumplings kan tilberedes rett fra fryseren. Tilberedte dumplings kan oppbevares i kjøleskapet, men ikke sett rå dumplings i kjøleskapet, de blir bare seige og ødelagte etter noen timer.