/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Smørbrødkaker

Smørbrødkaken har forgylt fester og arrangementer siden 40-tallet. En kreativ rett som kan tilpasses alle smaker og anledninger. Enten du er en erfaren kokk eller en nybegynner på kjøkkenet, vil smørbrødkaken bli et høydepunkt ved den neste feiringen din. Her finner du en samling av oppskrifter på smørbrødkake - fra klassiske til moderne tolkninger.
Smørbrødkaker
Smørbrødkaker
Smørbrødkaken er et klassisk festmåltid som enkelt kan tilpasses etter anledning. Enten du søker den tradisjonelle opplevelsen, ønsker en moderne vri, eller utforsker veganske og vegetariske alternativer, finnes det en oppskrift her som venter på å bli oppdaget av deg. Vi guider deg gjennom prosessen med å lage din perfekte smørbrødkake, med tips om hvordan du velger de beste ingrediensene og dekorerer for å imponere gjestene dine med fantastisk god festmat.

5 tips for å lykkes med smørbrødkaken

  • Brødet er en stor del av smørbrødkaken och kan gjøre stor forskjell på smaken. Å velge et mer smaksrikt brød som for eksempel rugbrød gir mer tyggemotstand og smak enn et hvitt loffbrød og kan også oppleves mer mettende.
  • Kombiner ulike teksturer - En smørbrødkake kan enkelt få et løft ved å kombinere ulike teksturer. Siden brødet suger til seg væske fra rørene, kan noe med tyggemotstand være nødvendig. Du kan for eksempel toppe med reddiker, asparges eller agurk.
  • Reker er en klassisk garnering på smørbrødkaker. Å bruke reker i fyllet gir en fantastisk smak, samtidig kan det være vanskelig ettersom de gjør fyllet bløtere. Ved å forsiktig presse rekene i papir eller et håndkle minimerer du risikoen for et bløtt fyll.
  • Hvis du opplever at smørbrødkake kan bli for tungt med majonesen, kan du blande med 50% crème fraiche. Hvis du ikke vil bruke majones i det hele tatt, går det fint å dekke kaken med kremost og crème fraiche i stedet.
  • Skal du servere smørbrødkaken på en sommerfest? Dekorer med spiselige blomster og gjør kaken til kveldens høydepunkt.
Liten smörgåstårta med skagenröra och gurka - recept
Smørbrødkake med laks og reker
Ingredienser
2 langsider skivet rugbrød
2 langsider skivet rustikk formbrød
VARMRØKT LAKSEFYLL
100 g kremost
150 g varmrøkt laks
Saft og zest fra 1 sitron
Salt og pepper
RØD KAVIAR- OG EGGEFYLL
100 g kremost
2 hardkokte egg, finhakkede
2 ts rød kaviar
Salt og pepper
FØRSTE LAGET
50 g kremost
ANDRE LAGET
200 ml crème fraiche
2 ts revet pepperrot
Salt og pepper
Fremgangsmåte
1. Del brødskivene i samme størrelse.
2. Rør sammen ingrediensene til de to fyllene i separate skåler.
3. Bre på laksfyllet samt kaviar- og eggefyllet mellom brødskivene til du har fått en cirka 10 cm høy kake.
4. Dekk kaken med det første kremostlaget.
5. Visp sammen det andre laget til det føles lett og luftig.
6. Spre det andre laget over kaken.
7. La den stå kaldt i en time, alternativt over natten.
TIPS! Dekorer kaken med skivet agurk, reddiker, reker, egg, dill, hakket gressløk, salatblader, en klikk rød kaviar og spiselige blomster.