/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Smørbrødkake med varmrøkt laks, reker, asparges & mascarponeREKEFYLL2 dl reker, pillede100 g mascarpone1 ss majones3 ss steinbitsrom1 sitron, zest + 1 ts saft 1 dl finhakket dill 1 nype cayennepepperSalt Svart pepperLAKSEFYLL150 g varmrøkt laks2 skiver kaldrøkt laks2 ss kapers1 dl Crème fraiche 1 dl kremkost1/2 rødløk1 dl gressløk2 agurker8 stk hvetekaker (polarbrød, små tykke)
Fremgangsmåte1. Hakk rekene grovt. Bland med øvrige ingredienser til rekefyllet. La den stå avkjølt så lenge.2. Hakk opp både den kaldrøkte og varmrøkte laksen.3. Visp creme fraichen tykk og finhakk løk og gressløk.4. Bland alle ingrediensene til laksefyllet og stett også denne til avkjøling.5. Visp opp creme fraichen til å dekke kaken med. Bland med osten.6. Skiv agurken tynt med mandolin. Legg deretter på et lag med laks, et reke, et laks og så brer du creme fraiche rundt.7. Dekorer med agurk, reker, dill og gressløk.

Smørbrødkake med varmrøkt laks, reker, asparges & mascarpone

Smörgåstårta med varmrökt lax, räkor, sparris och mascarpone
Ingredienser
REKEFYLL
2 dl reker, pillede
100 g mascarpone
1 ss majones
3 ss steinbitsrom
1 sitron, zest + 1 ts saft
1 dl finhakket dill
1 nype cayennepepper
Salt
Svart pepper

LAKSEFYLL
150 g varmrøkt laks
2 skiver kaldrøkt laks
2 ss kapers
1 dl Crème fraiche
1 dl kremkost
1/2 rødløk
1 dl gressløk
2 agurker
8 stk hvetekaker (polarbrød, små tykke)

Fremgangsmåte

1. Hakk rekene grovt. Bland med øvrige ingredienser til rekefyllet. La den stå avkjølt så lenge.
2. Hakk opp både den kaldrøkte og varmrøkte laksen.
3. Visp creme fraichen tykk og finhakk løk og gressløk.
4. Bland alle ingrediensene til laksefyllet og stett også denne til avkjøling.
5. Visp opp creme fraichen til å dekke kaken med. Bland med osten.
6. Skiv agurken tynt med mandolin. Legg deretter på et lag med laks, et reke, et laks og så brer du creme fraiche rundt.
7. Dekorer med agurk, reker, dill og gressløk.