/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Smørbrødkake med laks og reker2 langsider skivet rugbrød2 langsider skivet rustikk formbrødVARMRØKT LAKSEFYLL100 g kremost150 g varmrøkt laksSaft og zest fra 1 sitronSalt og pepperRØD KAVIAR- OG EGGEFYLL100 g kremost2 hardkokte egg, finhakkede2 ts rød kaviarSalt og pepperFØRSTE LAGET50 g kremostANDRE LAGET200 ml crème fraiche2 ts revet pepperrotSalt og pepper
Fremgangsmåte1. Del brødskivene i samme størrelse.2. Rør sammen ingrediensene til de to fyllene i separate skåler.3. Bre på laksfyllet samt kaviar- og eggefyllet mellom brødskivene til du har fått en cirka 10 cm høy kake.4. Dekk kaken med det første kremostlaget.5. Visp sammen det andre laget til det føles lett og luftig.6. Spre det andre laget over kaken.7. La den stå kaldt i en time, alternativt over natten.TIPS!

Smørbrødkake med laks og reker

Smørbrødkake, eller Smörgåstårta, er en svensk klassiker som passer perfekt til festlige anledninger. I denne smørbrødkaken kombineres den lekre smaken av laks og reker med en vakker dekorasjon av spiselige blomster. Dette kommer garantert til å bli et blikkfang på festbordet og imponere gjestene dine.
Prøv denne gode oppskriften på svensk smörgåstårta med laks og reker, dekorert med spiselige blomster.
Smørbrødkake med laks og reker
Ingredienser
2 langsider skivet rugbrød
2 langsider skivet rustikk formbrød
VARMRØKT LAKSEFYLL
100 g kremost
150 g varmrøkt laks
Saft og zest fra 1 sitron
Salt og pepper
RØD KAVIAR- OG EGGEFYLL
100 g kremost
2 hardkokte egg, finhakkede
2 ts rød kaviar
Salt og pepper
FØRSTE LAGET
50 g kremost
ANDRE LAGET
200 ml crème fraiche
2 ts revet pepperrot
Salt og pepper

Fremgangsmåte

1. Del brødskivene i samme størrelse.
2. Rør sammen ingrediensene til de to fyllene i separate skåler.
3. Bre på laksfyllet samt kaviar- og eggefyllet mellom brødskivene til du har fått en cirka 10 cm høy kake.
4. Dekk kaken med det første kremostlaget.
5. Visp sammen det andre laget til det føles lett og luftig.
6. Spre det andre laget over kaken.
7. La den stå kaldt i en time, alternativt over natten.
TIPS! Dekorer kaken med skivet agurk, reddiker, reker, egg, dill, hakket gressløk, salatblader, en klikk rød kaviar og spiselige blomster.

Legg igjen en anmeldelse