/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

SommerkakeTil 15-20 porsjonerVANILJEBUNN250 g normalsaltet smør3 ½ dl strøsukker1 1/3 dl hvit sirup5 romtempererte egg3 1/4 dl melk8 ½ dl hvetemel1 ½ ts ekte vaniljesukker1 ts bakepulver1 ts havsaltVANILJE- OG MARENGSKREM300 g usaltet, romtemperert smør2 ts ekte vaniljesukker3 eggehviter½ sitron (saften)2 ½ dl strøsukkerRosa pastafargeDEKORASJONBlomsterBærMarengstopper
FremgangsmåteLag bunnene 2.3. Sikt alle de tørre ingrediensene og vend forsiktig ned i røren.4. Smør en form, ca 15–20 cm i diameter. Hell i røren og stek midt i ovnen på 175 grader i 45–60 min. La den avkjøles og i mens lag vanilje- og marengskremen.Lag vanilje- og marengskremen 6. Hell egghvite og sitronsaft i en rustfri bakebolle. Sett bollen over vannbad og visp til et tykt skum.7.8.9. Del kaken i 3 stk kakebunner. Legg en kakebunn på et kakebrett. Stryk ut et lag vanilje- og marengskrem på kakebunnen, legg deretter på neste kakebunn og gjenta prosessen. Avslutt med å legge på siste kakebunnen som et lokk på kaken. Dekk kaken med vanilje- og marengskremen og dekorer med bær, blomster og marengstopper.TIPS!

Sommerkake

Sommerkake
Ingredienser
Til 15-20 porsjoner

VANILJEBUNN
250 g normalsaltet smør
3 ½ dl strøsukker
1 1/3 dl hvit sirup
5 romtempererte egg
3 1/4 dl melk
8 ½ dl hvetemel
1 ½ ts ekte vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 ts havsalt

VANILJE- OG MARENGSKREM
300 g usaltet, romtemperert smør
2 ts ekte vaniljesukker
3 eggehviter
½ sitron (saften)
2 ½ dl strøsukker
Rosa pastafarge

DEKORASJON
Blomster
Bær
Marengstopper

Fremgangsmåte

Lag bunnene
1. Rør sammen smør, strøsukker og sirup til det blir luftig.
2. Tillsett egg og melk under omrøring til røren blander seg sammen.
3. Sikt alle de tørre ingrediensene og vend forsiktig ned i røren.
4. Smør en form, ca 15–20 cm i diameter. Hell i røren og stek midt i ovnen på 175 grader i 45–60 min. La den avkjøles og i mens lag vanilje- og marengskremen.
Lag vanilje- og marengskremen
5. Visp smør med vaniljesukker med håndmikser til det blir luftig.
6. Hell egghvite og sitronsaft i en rustfri bakebolle. Sett bollen over vannbad og visp til et tykt skum.
7. Tilsett strøsukker litt av gangen under visping til marengsrøren er fast og blank.
8. Løft bort bollen fra vannbadet når marengsrøren har nådd 30 grader. Fortsett å vispe til røren har blitt avkjølt. Klikk i det oppvispede smøret i marengsrøren under visping til kremen er luftig. Tilsett noen dråper rød karamellfarge i 2/3 av røren og la 1/3 være hvit til ytterste laget av kaken.
9. Del kaken i 3 stk kakebunner. Legg en kakebunn på et kakebrett. Stryk ut et lag vanilje- og marengskrem på kakebunnen, legg deretter på neste kakebunn og gjenta prosessen. Avslutt med å legge på siste kakebunnen som et lokk på kaken. Dekk kaken med vanilje- og marengskremen og dekorer med bær, blomster og marengstopper.
TIPS! La årstiden inspirere og dekorere kaken med sesongens blomster og bær.

Legg igjen en anmeldelse