/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Sjokoladeruter med påskefølelse150 g smør 2 ½ dl strøsukker 2 dl kakao1 klype salt 1 ts vaniljesukker2 egg 1 dl hvetemel 150 g sjokoladelinser, f.eks. Smarties eller Non Stop GARNERING3 dl KremfløteGul konditorfargeSmarties/Non Stop til nebbStrøssel eller perlesukker til øyne
Fremgangsmåte1. Sett ovnen på 175 grader og kle en ildfast form (ca 20x20 cm) med bakepapir.2. Legg smør, strøsukker og kakao i en varmebestandig bolle og sett den over et vannbad med nesten kokende vann. Rør nå og da til smøret har smeltet sammen med blandingen. Ta bort bollen fra vannbadet og la røren avkjøles litt. 3. Rør ned vaniljesukkeret i sjokoladerøren. Tilsett deretter eggene, et av gangen, og rør ordentlig mellom hver gang. Når røren er blank og blandet godt tilsett også hvetemelet og saltet og rør til røren er jevn. Tilsett også sjokoladelinsene i røren (ca 100 g) og rør rundt.4. Hell røren jevnt i formen og topp med sjokoladelinser (ca 50 g). Stek kaken i ovnen i ca 20 minutter.5. Del kaken i ruter når den er avkjølt. Før servering vispes kremen tykk og farges med gul konditorfarge. 6. Fyll kremen i en sprøytepose med en større tipp. Sprøyt ut fine ”kyllinger” på rutene og legg til nebb og øyne i form av sjokoladelinser og strøssel eller perlesukker.

Sjokoladeruter med påskefølelse

Sjokoladeruter med påskefølelse
Ingredienser
150 g smør
2 ½ dl strøsukker
2 dl kakao
1 klype salt
1 ts vaniljesukker
2 egg
1 dl hvetemel
150 g sjokoladelinser, f.eks. Smarties eller Non Stop

GARNERING
3 dl Kremfløte
Gul konditorfarge
Smarties/Non Stop til nebb
Strøssel eller perlesukker til øyne

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 175 grader og kle en ildfast form (ca 20x20 cm) med bakepapir.
2. Legg smør, strøsukker og kakao i en varmebestandig bolle og sett den over et vannbad med nesten kokende vann. Rør nå og da til smøret har smeltet sammen med blandingen. Ta bort bollen fra vannbadet og la røren avkjøles litt. 
3. Rør ned vaniljesukkeret i sjokoladerøren. Tilsett deretter eggene, et av gangen, og rør ordentlig mellom hver gang. Når røren er blank og blandet godt tilsett også hvetemelet og saltet og rør til røren er jevn. Tilsett også sjokoladelinsene i røren (ca 100 g) og rør rundt.
4. Hell røren jevnt i formen og topp med sjokoladelinser (ca 50 g). Stek kaken i ovnen i ca 20 minutter.
5. Del kaken i ruter når den er avkjølt. Før servering vispes kremen tykk og farges med gul konditorfarge.
6. Fyll kremen i en sprøytepose med en større tipp. Sprøyt ut fine ”kyllinger” på rutene og legg til nebb og øyne i form av sjokoladelinser og strøssel eller perlesukker.

Legg igjen en anmeldelse