
Fremgangsmåte1. Del fikene på langs og bryn på snittsiden i litt olivenolje. Legg deretter til side på for eksempel en tallerken.2. Hell i balsamico og honning. Kok sammen i ca 30 sekunder og legg så i de stekte fikene med stekeoverflaten ned i pannen.3. Dra den til side og la ligge å trekke et par minutter før servering.4. Rist nøtter og mandel i olje til de har fått fin farge. Ta opp nøttene fra oljen og salte dem umiddelbart.5. Legg opp mâchesalat på en tallerken eller et fat og legg deretter på fikene, de ristede nøttene og topp med fine biter av chèvre som du bryter opp.6. Ringle balsamicoreduksjonen over salaten og server umiddelbart.
Salat med lune fiken, valnøtter og mâchesalat

Ingredienser
Oppskrift av Tareq Taylor
6 fiken, ferske
1 dl olivenolje
3/4 balsamico
1 ss honning
1 dl valnøtter
1 nype salt
150 g chèvre
Ca 200 g mâchesalat, vasket
Fremgangsmåte
1. Del fikene på langs og bryn på snittsiden i litt olivenolje. Legg deretter til side på for eksempel en tallerken.
2. Hell i balsamico og honning. Kok sammen i ca 30 sekunder og legg så i de stekte fikene med stekeoverflaten ned i pannen.
3. Dra den til side og la ligge å trekke et par minutter før servering.
4. Rist nøtter og mandel i olje til de har fått fin farge. Ta opp nøttene fra oljen og salte dem umiddelbart.
5. Legg opp mâchesalat på en tallerken eller et fat og legg deretter på fikene, de ristede nøttene og topp med fine biter av chèvre som du bryter opp.
6. Ringle balsamicoreduksjonen over salaten og server umiddelbart.