/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Safran- & hvit sjokolademousse med pepperkakekrydrede mandler og rårørte tyttebær
Denne desserten er virkelig jul på en tallerken. Smeltende kremet safranmousse med hvit sjokolade og kremost. Toppet med mandler som du krydder med pepperkakekrydder og så søtsure tyttebær til. 1. Ta ut tyttebærene og bland med sukkeret. Snu hvert 10. minutt rundt tyttebærene og smør til tyttebærene tiner.2. Hakk nøttene. Stek med krydder på komfyren til de er ristede.3. Smelt 100 g hvit sjokolade på svak varme på komfyren. Sett til side mens du visperphiladelphiaost lett med en elektrisk visp. Tilsett den hvite sjokoladen og visp sammen. Bland kremfløte og safran i en separat bolle og visp til den er lettvispet. Vend ned sjokoladeblandingen og visp til ønsket luftig konsistens. Tilsett salt og sitronsaft.4. Legg opp moussen. Ha på mandlene og legg litt rårørte tyttebær ved siden av. Avslutt med å raspe litt hvit sjokolade på toppen.

Safran- & hvit sjokolademousse med pepperkakekrydrede mandler og rårørte tyttebær

Ingredienser

For 8 personer
200 g philadelphiaost
0,5 g safran
3 dl kremfløte
150 g hvit sjokolade
1 klype salt
1 ts sitronsaft
100 g søtmandel
1 ts kanel, malt
1 ts kardemomme, malt
1 ts ingefær, tørket og malt
200 g fryste tyttebær
2 ss strøsukker
Denne desserten er virkelig jul på en tallerken. Smeltende kremet safranmousse med hvit sjokolade og kremost. Toppet med mandler som du krydder med pepperkakekrydder og så søtsure tyttebær til.
 
1. Ta ut tyttebærene og bland med sukkeret. Snu hvert 10. minutt rundt tyttebærene og smør til tyttebærene tiner.
2. Hakk nøttene. Stek med krydder på komfyren til de er ristede.
3. Smelt 100 g hvit sjokolade på svak varme på komfyren. Sett til side mens du visper
philadelphiaost lett med en elektrisk visp. Tilsett den hvite sjokoladen og visp sammen. Bland kremfløte og safran i en separat bolle og visp til den er lettvispet. Vend ned sjokoladeblandingen og visp til ønsket luftig konsistens. Tilsett salt og sitronsaft.
4. Legg opp moussen. Ha på mandlene og legg litt rårørte tyttebær ved siden av. Avslutt med å raspe litt hvit sjokolade på toppen.

Legg igjen en anmeldelse