Det enkle er ofte det beste! En varmende høstsuppe på gresskar, lager du med bare noen få basevarer fra skafferiet. Server med et godt brød!
Gresskarsuppe
Ingredienser
1 valgfritt matgresskar, ca. 1 kg
1 gul løk
2 fedd hvitløk
Karri
Salt pepper
1, 5 ss konsentrert fond, grønnsaksfond eller kylling
1 liter vann
2 dl fløte
Persille
Gresskarfrø
1 gul løk
2 fedd hvitløk
Karri
Salt pepper
1, 5 ss konsentrert fond, grønnsaksfond eller kylling
1 liter vann
2 dl fløte
Persille
Gresskarfrø
Det enkle er ofte det beste! En varmende høstsuppe på gresskar, lager du med bare noen få basevarer fra skafferiet. Server med et godt brød!
1. Skjær gresskaret i centimeter store terninger, hakk løk og hvitløk.
2. Stek grønnsakene i en tykkbunnet kasserolle, gjerne en emaljert støpejernsgryte.
3. Krydre med litt karri (etter smak), surr i noen minutter.
4. Hell på vann og fond, kok opp og la det småkoke til gresskaret er mykt (ca 20 min). Smak til med salt og pepper.
5. Bland suppen jevn, enten med en stavmikser eller i en blender.
6. Rør inn fløten.
7. Pynt med persille, litt mer fløte og gresskarfrø.
1. Skjær gresskaret i centimeter store terninger, hakk løk og hvitløk.
2. Stek grønnsakene i en tykkbunnet kasserolle, gjerne en emaljert støpejernsgryte.
3. Krydre med litt karri (etter smak), surr i noen minutter.
4. Hell på vann og fond, kok opp og la det småkoke til gresskaret er mykt (ca 20 min). Smak til med salt og pepper.
5. Bland suppen jevn, enten med en stavmikser eller i en blender.
6. Rør inn fløten.
7. Pynt med persille, litt mer fløte og gresskarfrø.