200 g gul løk, 2-3 stk½ purreløk1 bit ingefær2 ss nøytral olje1 pose rosiner, 250 g½ dl tomatpuré2 hvitløksfedd2 laublad1 ss curry1 ss honning1 ts oregano2 ts kanel1 ts spiskummin1 krm sambal oelek1 boks kirsebærtomater1 boks kikerter, 400 g4 porsjoner valgfritt grynca 800 g blomkålca 70 g babyspinat1 pose hele mandler, 100 g2 dl matyoghurtFremgangsmåte1. Hakk 200 g gul løk (2-3 stk) og ½ purreløk. Skrell og finriv 1 bit ingefær (ca 1½-2 ss).2. Grønnsaker (gryte): Varm opp 2 ss nøytral olje i en gryte og fres løken, purren, ingefæren, 1 dl rosin, ½ dl tomatpuré, 2 pressede hvitløksfedd, 2 laublad, 1 ss curry, 1 ss honning, 1 ts oregano, 2 ts kanel, 1 ts spiskummin, 2 ts salt og 1 krm sambal oelek på middelshøy varme i ca 5 min. Tilsett 1 boks kirsebærstomater (400 g), 1 boks avrunnet kikerter (400 g) og 6 dl vann. La putre i ca 5 min.3. Kok valgfritt gryn (gjerne couscous) til 4 personer.4. Del ca 800 g blomkål i mindre biter og buketter. Skyll 1 babyspinaten (70 g). Vend ned blomkålen og spinaten og la koke opp. La putre i ytterligere 10 min.5. Mandler (stekepanne): Tørriste 1 pose hele mandler (100 g) i stekepannen på middelshøy varme i ca 3 min (uten at de brennes).
Krydret Blomkålgryte
Utforsk en smakfull twist med vår krydrede blomkålgryte oppskrift! Vår trinnvise veiledning hjelper deg med å skape en enestående blomkålgryte, perfekt å servere til en god høstmiddag. Oppdag hvordan du enkelt kan lage denne smakfulle retten og tilføy en ny dimensjon til dine kulinariske opplevelser.
Utforsk en smakfull twist med vår krydrede blomkålgryte oppskrift! Vår trinnvise veiledning hjelper deg med å skape en enestående blomkålgryte, perfekt å servere til en god høstmiddag. Oppdag hvordan du enkelt kan lage denne smakfulle retten og tilføy en ny dimensjon til dine kulinariske opplevelser.

Ingredienser
200 g gul løk, 2-3 stk
½ purreløk
1 bit ingefær
2 ss nøytral olje
1 pose rosiner, 250 g
½ dl tomatpuré
2 hvitløksfedd
2 laublad
1 ss curry
1 ss honning
1 ts oregano
2 ts kanel
1 ts spiskummin
1 krm sambal oelek
1 boks kirsebærtomater
1 boks kikerter, 400 g
4 porsjoner valgfritt gryn
ca 800 g blomkål
ca 70 g babyspinat
1 pose hele mandler, 100 g
2 dl matyoghurt
Fremgangsmåte
1. Hakk 200 g gul løk (2-3 stk) og ½ purreløk. Skrell og finriv 1 bit ingefær (ca 1½-2 ss).
2. Grønnsaker (gryte): Varm opp 2 ss nøytral olje i en gryte og fres løken, purren, ingefæren, 1 dl rosin, ½ dl tomatpuré, 2 pressede hvitløksfedd, 2 laublad, 1 ss curry, 1 ss honning, 1 ts oregano, 2 ts kanel, 1 ts spiskummin, 2 ts salt og 1 krm sambal oelek på middelshøy varme i ca 5 min. Tilsett 1 boks kirsebærstomater (400 g), 1 boks avrunnet kikerter (400 g) og 6 dl vann. La putre i ca 5 min.
3. Kok valgfritt gryn (gjerne couscous) til 4 personer.
4. Del ca 800 g blomkål i mindre biter og buketter. Skyll 1 babyspinaten (70 g). Vend ned blomkålen og spinaten og la koke opp. La putre i ytterligere 10 min.
5. Mandler (stekepanne): Tørriste 1 pose hele mandler (100 g) i stekepannen på middelshøy varme i ca 3 min (uten at de brennes).





