4 porsjoner250 g jordskokk, skrelt og skivet250 g potet, skrelt og skivet 2 sjalottløk, kuttet1 hvitløksfedd, kuttet1 dl hvitvin6 dl hønsebuljong3 dl fløtesalthvitpepper3 timiankvisterServeringsforslag: smørstekte brødskiver
Fremgangsmåte:Stek sjalottløk og hvitløk i smør og olivenolje i en kjele til de har myknet. Tilsett poteter og jordskokk.Hell over vin- og timiankvister og la det surre i noen minutter. Tilsett kyllingbuljong og salt og pepper.Bland suppen jevn i VitaBoost Blender fra Bosch. Hell suppen over i kasserollen igjen og tilsett fløten. Kok opp.Server suppen med smørstekt brød.
Kremet jordskokksuppe
Ingredienser
4 porsjoner
250 g jordskokk, skrelt og skivet
250 g potet, skrelt og skivet
2 sjalottløk, kuttet
1 hvitløksfedd, kuttet
1 dl hvitvin
6 dl hønsebuljong
3 dl fløte
salt
hvitpepper
3 timiankvister
Serveringsforslag: smørstekte brødskiver
Fremgangsmåte:
- Stek sjalottløk og hvitløk i smør og olivenolje i en kjele til de har myknet. Tilsett poteter og jordskokk.
- Hell over vin- og timiankvister og la det surre i noen minutter. Tilsett kyllingbuljong og salt og pepper.
- Bland suppen jevn i VitaBoost Blender fra Bosch. Hell suppen over i kasserollen igjen og tilsett fløten. Kok opp.
- Server suppen med smørstekt brød.