/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Cajun Corn Chowder med skalldyr og chorizo500 g frosne reker1 gul løk 1 fedd hvitløk3 ss raps- eller solsikkeolje1 klype sort pepper1 klype hvit pepper½ ts malt koriander1 kryddermål cayennepepper1 ts paprikapulver1 liten selleristang1 boks knuste tomater på ca 400 g2 bokser med mais på ca 340 g1 ½ liter grønnsaksbuljongca 300 g krydret pølse, f.eks. chorizo1 boks krabbe på ca 200 gca 150 g krepsehaler2 dl kremfløteSaltSalte kjeks til servering
Fremgangsmåte:Tine og skrelle rekene.Skrell og hakk løken. Press hvitløken og fres den sammen med løken i 2 ss av oljen i en kjele.Tilsett krydderne, rør om og fres i noen minutter. Del selleristengelen i skiver og legg den i kasserollen sammen med tomatene, maisen og buljongen. La surre i ca 20 minutter.Bland halvparten av suppen jevn i en kjøkkenmaskin eller bruk en stavmikser. Bland så med resten av suppen.Skiv opp pølsen og stek i 1 ss olje i stekepanne i noen minutter. Bland pølsen sammen med krabbe, kreps haler, reker og fløte i suppen. Kok opp. Salt etter smak. Server på autentisk amerikansk måte med salte kjeks.

Cajun Corn Chowder med skalldyr og chorizo

Ingredienser
500 g frosne reker
1 gul løk
1 fedd hvitløk
3 ss raps- eller solsikkeolje
1 klype sort pepper
1 klype hvit pepper
½ ts malt koriander
1 kryddermål cayennepepper
1 ts paprikapulver
1 liten selleristang
1 boks knuste tomater på ca 400 g
2 bokser med mais på ca 340 g
1 ½ liter grønnsaksbuljong
ca 300 g krydret pølse, f.eks. chorizo
1 boks krabbe på ca 200 g
ca 150 g krepsehaler
2 dl kremfløte
Salt
Salte kjeks til servering

Fremgangsmåte:

  1. Tine og skrelle rekene.
  2. Skrell og hakk løken. Press hvitløken og fres den sammen med løken i 2 ss av oljen i en kjele.
  3. Tilsett krydderne, rør om og fres i noen minutter. Del selleristengelen i skiver og legg den i kasserollen sammen med tomatene, maisen og buljongen. La surre i ca 20 minutter.
  4. Bland halvparten av suppen jevn i en kjøkkenmaskin eller bruk en stavmikser. Bland så med resten av suppen.
  5. Skiv opp pølsen og stek i 1 ss olje i stekepanne i noen minutter. Bland pølsen sammen med krabbe, kreps haler, reker og fløte i suppen. Kok opp.
  6. Salt etter smak. Server på autentisk amerikansk måte med salte kjeks.

Legg igjen en anmeldelse