Pannekaker:
Kardemommesmakende pannekakeknyter fyllt med mandelmasse og krem
Ingredienser
8-10 stk pannekaker
2½ dl hvetemel
1 ts kardemomme, malt
½ ts salt
6 dl melk
3 egg
Smør til baking
1 ts kardemomme, malt
½ ts salt
6 dl melk
3 egg
Smør til baking
Mandelmasse:
2 dl mandelmel
1½ dl melis
1 krm salt
2-4 ss melk
2 dl mandelmel
1½ dl melis
1 krm salt
2-4 ss melk
Fylling:
2 dl fløte
2 dl fløte
Topping:
1 ss melis
1 ss melis
Stekesnor eller lignende
Pannekaker:
1. Bland mel, kardemomme og salt i en bolle. Pisk ned halvparten av melken og visp til en jevn røre. Visp inn resten av melken og til slutt eggene, ett om gangen.
2. Smelt smør i en pannekakepanne og stek tynne pannekaker. Sett til side for å kjøle seg ned.
1. Bland mel, kardemomme og salt i en bolle. Pisk ned halvparten av melken og visp til en jevn røre. Visp inn resten av melken og til slutt eggene, ett om gangen.
2. Smelt smør i en pannekakepanne og stek tynne pannekaker. Sett til side for å kjøle seg ned.
Montering:
3. Rør sammen mandelmel, sukker, salt og melk til en kremet mandelmasse.
4. Pisk fløten til krem.
5. Klipp snørene i passe lengde.
6. Legg mandelmasse og krem i midten av pannekaken. Samle kantene og knytt pannekaken forsiktig sammen til en knute. Dryss over litt melis.