/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Jordbærkake med rabarbrakompottTil 1 kakeSukkerkakebunn - kjøp ferdig eller bak selv1 l friske jordbærVispet krem1-2 stk bananerVANILJEKREM5 dl melk1 vaniljestang5 eggeplommer1,5 dl strøsukker3 ss maizena25 g smørRABARBRAKOMPOTT300 g rabarbra1-2 lime til å rive av skallet påIngefær (en tommelstor bit ca)KardemommeSukker eller honning til å søte kompotten med
FremgangsmåteVaniljekrem 2. Visp eggeplommer, sukker og maizena hvitt og luftig. Sil ned vaniljemelken i eggevispet og visp helt jevnt. 3. Hell tilbake alt i kasserollen og varm opp under konstant omrøring til det tykner ordentlig. Det går veldig raskt på slutten så pass nøye på slik at den ikke skjærer seg, den får ikke koke! 4. Ta av fra varmen når du synes at konsistensen er passe kremete og legg i smøret. Rør om til det har smeltet helt inn og kremen har blitt blank og fin. 5. Hell kremen i en bakebolle og dekk med plast umiddelbart og sett til å avkjøles en stund på benken, deretter inn i kjøleskapet. Holder i ca 3 dager.Rabarbrakompott7. Kok sammen på lav varme, det trengs ikke noe vann, rabarbraen inneholder nok væske.8. Legg ut sukkerkakebunnen på et fint fat. Bre ut vaniljekremen jevnt og skiv over litt banan. Legg på en bunn til, bre deretter ut rabarbrakompotten. 9. Avslutt med å legge på lokket og dekorer med friske jordbær og vispet krem!10. Server, spis og nyt!

Jordbærkake med rabarbrakompott

Nyt denne herlige oppskriften fra oss på Cervera på en fortryllende jordbærkake med rabarbrakompott og kremete vaniljekrem. Denne nydelige kaken tar deg med på en reise gjennom sommerens fruktige og søte smaker. De saftige jordbærene møter det syrlige tilskuddet av rabarbrakompott, mens den myke vaniljekremen gir et kremete og luksuriøs touch. Med denne oppskriften skaper du en mesterlig jodbærkake som setter gullkant på bursdagsfeiringen, sommerfesten eller til kaffen.
Jordbærkake med rabarbrakompott
Ingredienser
Til 1 kake
Sukkerkakebunn - kjøp ferdig eller bak selv
1 l friske jordbær
Vispet krem
1-2 stk bananer
VANILJEKREM
5 dl melk
1 vaniljestang
5 eggeplommer
1,5 dl strøsukker
3 ss maizena
25 g smør
RABARBRAKOMPOTT
300 g rabarbra
1-2 lime til å rive av skallet på
Ingefær (en tommelstor bit ca)
Kardemomme
Sukker eller honning til å søte kompotten med

Fremgangsmåte

Vaniljekrem
1. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp melken med både stang og frø og ta deretter av fra varmen og la stå og trekke i 15 min slik at smakene kommer fram.
2. Visp eggeplommer, sukker og maizena hvitt og luftig. Sil ned vaniljemelken i eggevispet og visp helt jevnt.
3. Hell tilbake alt i kasserollen og varm opp under konstant omrøring til det tykner ordentlig. Det går veldig raskt på slutten så pass nøye på slik at den ikke skjærer seg, den får ikke koke!
4. Ta av fra varmen når du synes at konsistensen er passe kremete og legg i smøret. Rør om til det har smeltet helt inn og kremen har blitt blank og fin.
5. Hell kremen i en bakebolle og dekk med plast umiddelbart og sett til å avkjøles en stund på benken, deretter inn i kjøleskapet. Holder i ca 3 dager.
Rabarbrakompott
6. Begynn med å skive rabarbraen i tynne skiver. Legg dem ned i en kasserolle, hell på litt kardemomme, riv over litt ingefær og limeskall og så litt honning. Vil du bruke vanlig strøsukker i stedet for honning, fungerer det også bra.
7. Kok sammen på lav varme, det trengs ikke noe vann, rabarbraen inneholder nok væske.
8. Legg ut sukkerkakebunnen på et fint fat. Bre ut vaniljekremen jevnt og skiv over litt banan. Legg på en bunn til, bre deretter ut rabarbrakompotten.
9. Avslutt med å legge på lokket og dekorer med friske jordbær og vispet krem!
10. Server, spis og nyt!

Legg igjen en anmeldelse