/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Côte de boeuf1 kg entrecôte på bein, skåret i ca 5 cm tykke skiver (kjøttet skal være godt marmorert og hengt i 2-4 uker)100 g smeltet oksefett, hengt til mørningSalt (gjerne Sel de Guérande)PepperTIL SERVERING:En favorittsalat
Fremgangsmåte:1. La kjøttet ligge innsmurt med oksefettet i romtemperatur en god stund før tilberedning, gjerne et par timer. Salt og pepre rikelig.2. Stikk inn et steketermometer slik at spissen havner i kjøttets tykkeste del. Grill kjøttet ganske hardt i det innsmurte fettet. Kjøttet blir bedre jo mørkere stekeoverflate det har.3. Snu kjøttet etter ca halve steketiden og grill det på andre siden til innertemperaturen er ca 43 grader. La kjøttet hvile i ca tre minutter og ta deretter ut steketermometeret.4. Gi deretter kjøttet ytterligere en rask oppvarming på grillen. Trancher umiddelbart.5. Pepre og strø på litt av saltet Sel de Guérande. Ringle over smeltet, hengmørt oksefett.6. Server med favorittsalaten din!

Côte de boeuf

Côte de Boeuf er en fransk gourmetrett som har erobret hjertene til kjøttelskere over hele verden. Denne imponerende og saftige biffen er en entrecôte med bein fra okse, som tilberedes til perfeksjon for å sikre en utrolig smaksopplevelse. Med sin møre kjøttstruktur og rike smak er Côte de Boeuf en favoritt blant kjennere av førsteklasses biff. Utforsk den herlige verdenen av Côte de Boeuf og oppdag hvorfor denne retten fortjener sin plass på gourmetbordet.
Côte de boeuf
Ingredienser
1 kg entrecôte på bein, skåret i ca 5 cm tykke skiver (kjøttet skal være godt marmorert og hengt i 2-4 uker)
100 g smeltet oksefett, hengt til mørning
Salt (gjerne Sel de Guérande)
Pepper
TIL SERVERING:
En favorittsalat

Fremgangsmåte:

1. La kjøttet ligge innsmurt med oksefettet i romtemperatur en god stund før tilberedning, gjerne et par timer. Salt og pepre rikelig.
2. Stikk inn et steketermometer slik at spissen havner i kjøttets tykkeste del. Grill kjøttet ganske hardt i det innsmurte fettet. Kjøttet blir bedre jo mørkere stekeoverflate det har.
3. Snu kjøttet etter ca halve steketiden og grill det på andre siden til innertemperaturen er ca 43 grader. La kjøttet hvile i ca tre minutter og ta deretter ut steketermometeret.
4. Gi deretter kjøttet ytterligere en rask oppvarming på grillen. Trancher umiddelbart.
5. Pepre og strø på litt av saltet Sel de Guérande. Ringle over smeltet, hengmørt oksefett.
6. Server med favorittsalaten din!

Legg igjen en anmeldelse