/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Oksefilé med ovnsbakte poteter og bearnaisesaus
BearnaisesausSkrell og del sjalottløken og hvitløken fint.Kok vann, hvitvinseddik, løk, hvitløk og estragon i ca 5 minutter. Sil og avkjøl.Visp eggeplommene og estragonreduksjonen til et hvitt luftig skum over vannbad.Tilsett smøret (ikke ta med bunnsatsen, da blir det for salt) i en tynn stråle under visping. Smak av med salt og pepper.Ovnsbakte poteterSkyll og del potetene. Legg potetene i en ildfast form og ringle over olivenolje. Stek midt i ovnen i 20-30 minutter eller til potetene har fått fin farge og blitt myke. Strø over fingersalt når potetene er klare.OksefiléTa oksefiléen ut av kjøleskapet ca 1 time før den skal tilberedes. Tørk av oksefiléen med husholdningspapir.Varm opp stekepannen med smør og legg i oksefiléen. Legg i rosmarin og hvitløkskløfter. Stek oksfiléen på høy varme, til den har fått fin farge. Salt og peppre etter smak.Legg oksefilén i en ovnssikker form og tilbered i ovnen til den har en innertemperatur på mellom 50 og 60 grader. La kjøttet deretter hvile i folie en stund før du deler det opp.Haricots vertsServer gjerne alt fint sammen i stekepannen din. Nyt måltidet!

Oksefilé med ovnsbakte poteter og bearnaisesaus

Ingredienser

4 porsjoner
Oksefilé
800 g oksefilé
smør, til steking
2 kløfter hvitløk
2 kvister rosmarin
salt
pepper

Bearnaisesaus
500 g smør
2 kløfter hvitløk
1 dl vann
2 ss hvitvinseddik
2 sjalottløk
2 ss estragon (dragon i eddik)
5 eggeplommer
salt (etter smak)
pepper (etter smak)
Ovnsbakte poteter
1 kg ferskpotet
2 ss olivenolje
fingersalt

Haricots verts
150 g haricots verts
olivenolje, til steking
fingersalt
Bearnaisesaus
Smelt smøret til bearnaisesausen.
Skrell og del sjalottløken og hvitløken fint.
Kok vann, hvitvinseddik, løk, hvitløk og estragon i ca 5 minutter. Sil og avkjøl.
Visp eggeplommene og estragonreduksjonen til et hvitt luftig skum over vannbad.
Tilsett smøret (ikke ta med bunnsatsen, da blir det for salt) i en tynn stråle under visping. Smak av med salt og pepper.
Ovnsbakte poteter
Sett ovnen på 225 grader.
Skyll og del potetene. Legg potetene i en ildfast form og ringle over olivenolje. Stek midt i ovnen i 20-30 minutter eller til potetene har fått fin farge og blitt myke. Strø over fingersalt når potetene er klare.
Oksefilé
Sett ovnen på 120 grader.
Ta oksefiléen ut av kjøleskapet ca 1 time før den skal tilberedes. Tørk av oksefiléen med husholdningspapir.
Varm opp stekepannen med smør og legg i oksefiléen. Legg i rosmarin og hvitløkskløfter. Stek oksfiléen på høy varme, til den har fått fin farge. Salt og peppre etter smak.
Legg oksefilén i en ovnssikker form og tilbered i ovnen til den har en innertemperatur på mellom 50 og 60 grader. La kjøttet deretter hvile i folie en stund før du deler det opp.
Haricots verts
Stek haricots vert i olivenolje til de har fått litt farge. Smak av med fingersalt.
Server gjerne alt fint sammen i stekepannen din. Nyt måltidet!

Legg igjen en anmeldelse