/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Bringebærrullekake med rosa twistBUNN3 egg1,5 dl strøsukker1 ts vaniljesukker2 dl hvetemel0,5 dl melkNoen dråper rosa karamell- eller pastafargeFYLLBringebærsyltetøyDEKORASJON Friske bringebærKnuste kjeksPåskegodteriPenséer Evt. sprøytet krem hvis du ønsker å lage en bakelse
Fremgangsmåte1. Sett ovnen på 200 grader varmluft og forbered samtidig et stekebrett med bakepapir og ta fram to sprøyteposer.2. Visp egg, sukker og vaniljesukker porøst i ca fem minutter til røren er skikkelig fluffig.3. Sikt ned melet og vend forsiktig ned med en slikkepott, hell i melken og vend til du har en jevn røre.4. Hell en tredjedel av røren i en mindre skål og farg forsiktig rosa med karamell- eller pastafarge.5. Hell den hvite røren i en av sprøyteposene og den rosa i den andre, klipp deretter av spissen på posene og sprøyt diagonale striper på bakepapiret. To striper hvit og en rad rosa.6. Bak i midten av ovnen i ca fem minutter til kaken er gjennomstekt.7. Ta ut kaken av ovnen, vend den oppned på et nytt bakepapir som du har sukret litt. Ta av det gamle bakepapiret forsiktig og la kaken avkjøles helt. (Hvis papiret er vanskelig å fjerne, pleier det å hjelpe å fukte det litt).8. Bre ut et tynt lag med syltetøy og rull sammen kaken fra langsiden med hjelp av bakepapiret.9. La rullekaken hvile litt i kjøleskapet, helst noen timer før du skiver den opp.10. Skjær rullekaken i skiver, ca 1,5-3 cm tykke og plasser ut på tallerkener sammen med litt friske bær, valgfritt påskegodteri, litt kakesmuler og noen spisbare blomster som dekorasjon. Legg også til, hvis ønsket, litt sprøytet krem for å skape en påskebakst. La kreativiteten flyte!11. Til slutt - server og nyt!

Bringebærrullekake med rosa twist

Rullekake er et tidløst bakverk som stadig fortryller med sin enkelhet og smak. Her finner du en oppskrift på den beste bringebærrullekaka med en vakker rosa twist. Garnere med friske bær og spisbare blomster for å gi kaken en ekstra touch av eleganse. Hos oss på Cervera finner du alle tips og redskaper du trenger for å skape den perfekte bringebærrullekaken.
Bringbærrullekake med rosa twist
Ingredienser
BUNN
3 egg
1,5 dl strøsukker
1 ts vaniljesukker
2 dl hvetemel
0,5 dl melk
Noen dråper rosa karamell- eller pastafarge

FYLL
Bringebærsyltetøy

DEKORASJON
Friske bringebær
Knuste kjeks
Påskegodteri
Penséer
Evt. sprøytet krem hvis du ønsker å lage en bakelse

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 200 grader varmluft og forbered samtidig et stekebrett med bakepapir og ta fram to sprøyteposer.
2. Visp egg, sukker og vaniljesukker porøst i ca fem minutter til røren er skikkelig fluffig.
3. Sikt ned melet og vend forsiktig ned med en slikkepott, hell i melken og vend til du har en jevn røre.
4. Hell en tredjedel av røren i en mindre skål og farg forsiktig rosa med karamell- eller pastafarge.
5. Hell den hvite røren i en av sprøyteposene og den rosa i den andre, klipp deretter av spissen på posene og sprøyt diagonale striper på bakepapiret. To striper hvit og en rad rosa.
6. Bak i midten av ovnen i ca fem minutter til kaken er gjennomstekt.
7. Ta ut kaken av ovnen, vend den oppned på et nytt bakepapir som du har sukret litt. Ta av det gamle bakepapiret forsiktig og la kaken avkjøles helt. (Hvis papiret er vanskelig å fjerne, pleier det å hjelpe å fukte det litt).
8. Bre ut et tynt lag med syltetøy og rull sammen kaken fra langsiden med hjelp av bakepapiret.
9. La rullekaken hvile litt i kjøleskapet, helst noen timer før du skiver den opp.
10. Skjær rullekaken i skiver, ca 1,5-3 cm tykke og plasser ut på tallerkener sammen med litt friske bær, valgfritt påskegodteri, litt kakesmuler og noen spisbare blomster som dekorasjon. Legg også til, hvis ønsket, litt sprøytet krem for å skape en påskebakst. La kreativiteten flyte!
11. Til slutt - server og nyt!