2 dl blåbær 2 epler2 egg1,7 dl rørsukker2 dl hvetemel2 ts bakepulver 2 ts vaniljesukker3/4 dl varmt vann0,5 ts kanelVaniljesaus: 2,5 dl melk 0,5 vaniljestang0,75 dl strøsukker3 stk eggeplommer0,3 dl maizena50 g romstemperert smørOppskrift av Rebecka Bergström
Fremgangsmåte1. Visp eggene og rørsukkeret luftig.2. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og vend ned i røren. Tilsett vannet.3. Skrell og del eplene i båter og legg dem i røren.4. Hell røren i en smurt form med avtakbar kant.5. Bland blåbærene med rørsukker og kanel og strø det over kaken.6. Stek kaken midt i ovnen i 200 °C i ca 25 minutter. La den avkjøles før servering.7. Lag vaniljesausen mens kaken er i ovnen ved å koke opp melk og innholdet av vaniljestangen. Hell den deretter over i en varmebestandig skål.8. Visp for hånd sammen eggeplommer, strøsukker og maizena. Hell deretter ned eggeblandingen i melken mens du visper konstant.9. Plasser skålen over en kasserolle med litt vann i og varm vaniljekremen over vannbadet. Rør konstant og når kremen begynner å tykne tar du bort skålen fra vannbadet og rør ned smøret til det har smeltet.10. Hell over vaniljekremen i en ny skål og la den avkjøles først i romstemperatur og sderetter i kjøleskap. Rør rundt nå og da i kremen for å forhindre at det dannes snerk på toppen.11. Server og NYT!
Blåbær- & eplekake med hjemmelaget vaniljesaus
Ingredienser
2 dl blåbær
2 epler
2 egg
1,7 dl rørsukker
2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
3/4 dl varmt vann
0,5 ts kanel
Vaniljesaus:
2,5 dl melk
0,5 vaniljestang
0,75 dl strøsukker
3 stk eggeplommer
0,3 dl maizena
50 g romstemperert smør
Oppskrift av Rebecka Bergström
Fremgangsmåte
1. Visp eggene og rørsukkeret luftig.
2. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og vend ned i røren. Tilsett vannet.
3. Skrell og del eplene i båter og legg dem i røren.
4. Hell røren i en smurt form med avtakbar kant.
5. Bland blåbærene med rørsukker og kanel og strø det over kaken.
6. Stek kaken midt i ovnen i 200 °C i ca 25 minutter. La den avkjøles før servering.
7. Lag vaniljesausen mens kaken er i ovnen ved å koke opp melk og innholdet av vaniljestangen. Hell den deretter over i en varmebestandig skål.
8. Visp for hånd sammen eggeplommer, strøsukker og maizena. Hell deretter ned eggeblandingen i melken mens du visper konstant.
9. Plasser skålen over en kasserolle med litt vann i og varm vaniljekremen over vannbadet. Rør konstant og når kremen begynner å tykne tar du bort skålen fra vannbadet og rør ned smøret til det har smeltet.
10. Hell over vaniljekremen i en ny skål og la den avkjøles først i romstemperatur og sderetter i kjøleskap. Rør rundt nå og da i kremen for å forhindre at det dannes snerk på toppen.
11. Server og NYT!