![Sensommerlig eplekake](https://cdn.sanity.io/images/jjv48zaf/production/f439f401c6777367450ae9bea2de0548834b46fe-4480x6720.jpg)
Fremgangsmåte1. Sett ovnen på 175 grader.
2. Smør og bre en form.
3. Visp egg og sukker luftig.
4. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker i en separat skål.
5. Rør ned melblandingen i eggeblandingen, vend forsiktig inn med melken.
6. Tilsett det smeltede smøret og bland godt.
7. Hell røren i formen og stikk ned epleskivene.
8. Strø over kanel og sukker.
9. Stek midt i ovnen i cirka 40 minutter.
Sensommerlig eplekake
Nyt smaken av sensommer med denne deilige eplekaken! Med friske epler, mykt smør og et hint av kanel, er denne kaken perfekt til både hverdagskos og helgebesøk. Enkel å lage og alltid en favoritt hos både store og små.
![Image](https://cdn.sanity.io/images/jjv48zaf/production/f439f401c6777367450ae9bea2de0548834b46fe-4480x6720.jpg?w=2048&q=75&fit=fillmax&auto=format)
Ingredienser
3-4 epler, skrelt og skivet
100 g smør, smeltet
2 egg
2 dl strøsukker
3 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 dl melk
Kanel og sukker til å strø over
Fremgangsmåte
1. Sett ovnen på 175 grader.
2. Smør og bre en form.
3. Visp egg og sukker luftig.
4. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker i en separat skål.
5. Rør ned melblandingen i eggeblandingen, vend forsiktig inn med melken.
6. Tilsett det smeltede smøret og bland godt.
7. Hell røren i formen og stikk ned epleskivene.
8. Strø over kanel og sukker.
9. Stek midt i ovnen i cirka 40 minutter.
2. Smør og bre en form.
3. Visp egg og sukker luftig.
4. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker i en separat skål.
5. Rør ned melblandingen i eggeblandingen, vend forsiktig inn med melken.
6. Tilsett det smeltede smøret og bland godt.
7. Hell røren i formen og stikk ned epleskivene.
8. Strø over kanel og sukker.
9. Stek midt i ovnen i cirka 40 minutter.