/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Velg rett vase

Velg rett vase
Velg rett vase
Finnes det noe mer fantastisk enn friske blomster og buketter hjemme? Nei, ikke mye hvis du spør oss! For å få de virkelig flotte bukettene, handler det ofte om å velge rett vase til blomstene, noe som ikke alltid er det enkleste. Her finner du våre beste tips og råd om hvordan du kan velge rett vase. Men husk - det viktigste er at du velger den vasen du selv liker best!

5 enkle tips for snittblomster

  • Fyll mindre buketter med kvister og grønt fra hagen.
  • Velg vase i forhold til størrelsen på buketten.
  • Bland store og små vaser i vakre stilleben - like fine med som uten blomster i.
  • Begynner buketten å visne? Klipp ned og sett de friske blomstene i en mindre vase, så forlenger du levetiden!
  • Du kan få en fin kontrast ved å ha romantiske blomster i enkle, moderne vaser og omvendt.

Tulipanvaser

De elskede tulipanene har funnet veien hjem til de fleste nordmenn. Men for at de virkelig skal komme til sin rett, er det viktig å tenke på at de vokser videre etter de blir satt i en vase. De trenger derfor en vase med vid åpning der de tillates å vokse fritt. En skikkelig tulipanklassiker er Iittalas vakre Alvar Aalto-vase, men det finnes mange nye spennende former å velge mellom!

Runde vaser

De runde vasene med sine smale åpninger er perfekte til fyldige og frodige buketter. Den åpne basen gjør at stilkene får god plass, mens den smale åpningen holder blomstene sammen og gjør at de kommer til sin rett. Dette er den mest allsidige vasen for klassiske snittblomster.

Sylindervase

Til de største bukettene passer det ofte bra med en stram sylindervase. De høye rette kantene gir støtte til de lange stilkene, men gir samtidig luft slik at de får puste. I høye sylindervaser passer for eksempel liljer og solsikker (eller hvorfor ikke pampasgress?), mens i de litt lavere vasene er det vakkert med anemoner og ranunkler.

Minivase

For å la bukettene dine leve lengst mulig, eller for enkelt å kunne plukke små kvister og blomster fra naturen, er minivaser supert. Hvis du har kjøpt en større favn med blomster, kan du også klippe dem ned og sette dem i små vaser over hele hjemmet - i bokhyller, på skrivebord, på vasken... Ja, hvor du vil! Velger du en velduftende variant som f.eks mimosa, du sprer deilig duft overalt samtidig.

Krukker

Finnes det noe som vitner mer om vår enn alle vakre blomsterløker som slår ut i vakre farger mens kulden fortsatt biter seg fast utendørs? Snødråper, krokuser, narcisser, tulipaner og mange andre fine løkblomster minner oss på at våren snart er her. På Cervera har vi dessuten blomsterpotter for alle slags løkblomster, fra moderne og minimalistiske til mer fargerike og spennende varianter.