/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Cerveras kaffeskole

Lær deg noen av de vanligste bryggeteknikkene og maskinene.
Cerveras kaffeskole
Cerveras kaffeskole
En kaffepause har blitt en del av den norske folkesjelen. En klassisk kopp svart kaffe med noe søtt til. Eller hvorfor ikke en cappuccino og en makron? Eller en rask espresso på farten? Eller en iskaffe i skyggen? Ja, mulighetene er mange og kjærligheten til kaffen består. Her går vi gjennom noen av de vanligste bryggeteknikkene og maskinene.

Klassiske bryggere

En kaffebrygger, eller kaffetrakter, er synonymt med den klassiske koppen kaffe. Den vanligste er filterbryggeren, som du fyller med malt kaffe i et filter og lar vannet dryppe gjennom. Maskinen holder kaffen varm etter bryggingen slik at du også får varm kaffe til påfyllingen. Husk å slå av bryggeren når du er ferdig med den!

Espressobryggere

Man kan si at espressobryggere er nivået etter kaffebryggeren. Her er valgmulighetene mange, både når det gjelder pris og funksjon. De enkleste espressomaskinene lager nettopp det, en kopp espresso, mens de mer avanserte lager hvilken kaffe du vil med kun et knappetrykk. Felles for dem er at de bruker trykk for å brygge kaffen. I stedet for å la vannet dryppe gjennom kaffen bruker man dampen for å trykke det gjennom de malte espressobønnene. Mange espressobryggere har også en innebygd mulighet for melkeskumming slik at du kan lage en cappuccino eller latte.

Kapselmaskiner

Noe som har blitt populært i nyere tid er såkalte kapselmaskiner. Maskinene tilsettes ferdige kapsler med kaffe og brygger en kopp anpasset etter selve kapselen. Det gjør at du kan veksle mellom en sterk espresso, mildere lungo og til og med varm sjokolade til barna. Mange maskiner kan i tillegg skumme melk og blir som en egen barista i hjemmet.Kapselmaskiner

Mokka- og pressobryggere

To mindre og enklere alternativer til de elektriske maskinene er mokka- og pressobryggere. En mokkabrygger brygger kaffen på komfyren din. Vannet fylles på i den nederste delen og kaffen i den midterste. Når vannet begynner å koke stiger det av trykket og presses opp gjennom kaffen, slik at du i den øvre delen får en kopp ferdigbrygget mokkakaffe.
En pressobrygger (også kalt fransk presskanne) har blitt et vanlig syn både på caféer og i hjemmet. Den er enkel å bruke og har blitt en hverdagsfavoritt hos mange. Fyll på med malt kaffe og hell over vann som er rett under koketemperatur. La den stå og trekke og press sakte ned filteret. Ferdig!

Kaffekverner

Ta kaffen din til neste nivå ved å male dine egne kaffebønner. Smakene kommer til sin rett og du kommer til å nyte enda mer. Velg gjerne en kvern der du har mulighet til å velge malingsgrad. Mokka og espresso blir for eksempel best med finmalte bønner, mens presskannekaffe skal males medium/grovt.